Tuesday, June 1, 2010

Program Perkhemahan Bahasa Arab SMKA Al-Irshad dikendalikan oleh Kelab Debat dan Pengucapan Awam UIA.


It was great alhamdulillah. Berjalan lancar.laporan starts now! :D
+Yaumul u-la.[day 1] *aku konpius yaumulu-la ke yaumul awwal. Yaumul awwal kn? Ke u-la? Heeee :P almaklum org terer arab~
-okee. Menarik. masa divided into groups, i felt so happy lah kot, sbb ada gak geng dalam grup tuh. Athirah Ipin and Zukreena Zul.
-dok dom lak, mmg best gilah siottt! Dorm asiah. Keh3 :P dorm kami mmg best laa. Sporting ja suma. Athirah, Addeen, Syaza, Farah Zahiah, Saffrina, Aina. Tuu yang geng gelong2. Geng aku lagi satu gak, Farah Diana, Anis Nabilah and Farah Azman[aku pggey dy Farahkiut]. Mmg happening lerr dorm ni :)
-midnight. Kami tak watpa sangat pun. Just wat pesta Korea kecil-kecilan je. Almaklum takleh p pesta Wesak. Haha :P *joking~ kami just dok atas katil, sramai 5 orang kt 2 katil, smbey dduk mcm2 posisi, mnonton kisah2 korea yg chomeyy2 belaka :) ohh kacakk!
- our 1st day ends well at 1.25 am.
+Yaumus sani [day 2]
-memula tak best then aku cuba menjadikannya best dgn bantuan kawan2. harap maaf :’(
- pagi. Poco-poco. Pastuh, alfutur. Alhamdulillah, the dishes lazizun jiddan. *ceyyy. Haha.
-kemudian. Ahak! Yang ni baca betoi2! *klimaks* emm. Activity yg sma tp two different places, 8 grups in hall, other 7 in musolla al-ansori. Kdian, aktiviti nih paling aku tak kasi komitmen langsung, yee mmg aku rugi aku tau. Entah knp tah. Mood tak mai. Then tkde interested lgsg. Aku rasa spoil gila bhai. Rasa cena tah. Rasa tak suka gila. I cried. Blaku slh fhm sat ngn Zuk. But then okayy balek. Things work well.
-so, kluar rehat. Go makan.
-then. Belajar i’rab segala bagai. Then LDK. Utk bljr lbeh detail. Group kami istimewa sbb abang faci grup kami tu grew up in Arab Saudi. Akhi Fauzi Muhammad.
-then ape. Smpai ptg. Aft asar, dpa divide 15 grups into 5. Meaning 1 grup ada 3 org utk cultural nite :D
-okayy. Musical drama. Our group, the theme, Hari Kanak-kanak Sedunia :] and aku pgg watak ibu yg buang anak.
-balek dorm. Pesta KOREA besar2an. Aku, aina n trah mmg style gilerr^^ kami tiga tgk MV kt lappy aina, smbey nari sgala jnis lgu yg kmi tw. Heee :P mmg stai ahh.
-our night on the 2nd day ends well at 2.15 am.
+Yaumus salis [day 3]
-it was great. Ba’da poco2, as usual, alfutur.
-then, explorace. Mmg TIRING.
-evrytin works well.
-CLOSING ceremony. Group aku numb last. Haha! :] unikk uhh.
-Okayy. A vr simple upd8. Biaq la. Asal fhmm ckup okayy :D
syukran alaikum jami’an Kelab Debat dan Pengucapan Awam UIA.
Dari saya,
Participants:]
Siti Farzana Rosley.
-fartvxqhlovate-

No comments: