Friday, August 27, 2010

majlis berbuka puasa :)

Ouh ouh :)
Annyeong-haseyo! HAHA.
Harini nak kasi detail sikit sama kawan-kawan aku. Tentang event berbuka puasa at my house :P

Venue : My House, Penaga, Penang.
Time : time buka posa bagi negeri Pulau Pinang dan kawasan-kawasan yang sama waktu dengannya.
Date : 3rd of Sept 2010
Day : Friday

Maka sedikit explanation yaa.  Mohon baca sepenuhnya^^

Why do I choose Friday? For some concrete reasons of course!
First and foremost, all the hostelier will go home that day. So, I think that is the best day for the event. Besides that, you can spend a night at my “villa” yang tak seberapa itu :P haha :D
So, bila ampa tido umah aku satu malam, will be a blast for sure! The day after that, aku hantar ampa suma pi rumah trah. Bukan utk buka rumah dy plak, tp utk tggu bus 606 kesayangan kat situ :P heheks. Bus tu kan last stop dy kat summit, sooooo, senang laa kepada budak2 BM nak balik :)

MENU!
Adehh, wahai perut-perut tong sekalian, mak aku dah kasik green light nih! Tunggu ampa jek nak decide. Die cakap, kita decide senirik laa.
Aku rasa cam nak bagi kita ada kerja sikit, aku suggest ikan bakar kat emak aku. So that kita boleh bakar ramai-ramai. Mak aku approve! :) and disebabkan Zuk dah bagi cadangan untuk dish berkuah, maka ampa yang lain boleh decide lauk biasa jela :P heee :D
Meaning, the dishes yang mak aku dah approve,

  •           IKAN BAKAR
  •           LAKSA [ zuk suggest]
  •          CUCUR UDANG [idea mak aku. If hampa tk makan, bgtw cepat!]

*yang lain-lain, sila add. Aku boleh pulak pegi cakap, ikan bakar cukup laa. Free je kena fire! Adeh :P so, ampa sila suggest another kind of lauk-pauk. 

to put it laconically, hampa kena agree lah kan. haha :P bukan senang nak mai rumah orang popular nih :P

*dah rasa macam buat essay bahasa rojak dengan ada penanda wacana suma cukup. kalau ampa ignore jugak, memang tatau laa kan~ :P haha.

-fartvxqhlovate

4 comments:

saffrina | anirffas said...

CUCUR UDANG [idea mak aku. If hampa tk makan, bgtw cepat!]

weh. kitorang tolak batu kayu besi jaa. :DD

fartvxqhlovate said...

HAHA :DD bguih laa camtuh :P

yus said...

haha....ak mkn ja papa pn..suma tuh mak ang nk masak ka???wow~~

fartvxqhlovate said...

yep :) kita tlg la sket2^^