Saturday, August 28, 2010

Masa form 2.



Harini tiba-tiba ada mood bercerita zaman form 2 aku. tp it's not a good story sangat. Nak tau kenapa? Masa form 2 aku agak popular la. Haha. Popular dengan apa?

Aku tak ingat macam mana things started. Yang pasti, the main reason is, kitorang bising. Yelah. Dah kalu korang kena baling satu dorm 9 orang form korang je, I mean, the majority in the dorm, memang la bising kan -.-‘

Haha. Masa tuh memang aku admit la, kalau kena torture je dengan senior, ada terkesan seminit dua, lepas tu mengata diorang balek. Main reason, diorang pun macam bagus sangat. Yang aneh, kitorang takde penah lantik or wujudkan ketua among ourselves, boleh pulak diorang tolong lantik, haaa. “FAR la ketua nih”

Heyya WTH. Masa tu memang aku maki hamun segala bagai. Taula muka jahat. Tapi ada gak baik weyy. Taktau camna diorang boleh fikir nak kata aku nih KETUA. Sheesh. Go die. Sikit-sikit, geng FAR. Sikit2 geng FAR. Tau la nama sedap! Sampai sekarang, ada certain people yang aku rasa, aku masih meluat kot. Sebab?

Torture besar-besaran rasanya. Dekat bilik sakit. semua form 2 2008 ada.

That was the first time aku kena teruk. Sebab selalu kalau time usrah, aku mesti chow. Yes, I did it on purpose. You know why? Sebab aku bosan diorang marah, berleter and talk about the same thing. Sedangkan diorang pernah buat jugak dulu. Heh. Sekupang tak makan kat aku.

Okay, sambung balik. Kena torture. Topic utama, sebab nak marah siapa yea? HAHA :D *evil laugh* WTH with EMO?? Macam nak gelak guling-guling pun ada jugak. Aku kena torture sebab letak layout EMO dekat Friendster aku [masa tuh masih popular dengan Friendster. Sbelum kenal FB]. Relevankah? Aku buat bodoh. Agak aneh.

Ditanya : Far, kami Nampak hampa nih asyik emo je. Emo nih benda pa? gambaq pn emo.. sikit2 emo. Apa?

Aku : laaa. Emo tu emo la. Emosional.

*masa nih aku ingat betapa aku makihamunnya depa dalam hati. Nak kata bodoh, err. Agak kasar. Kurang pandai kot. Or, maybe lebih tepat, tak ikut arus zaman. Short form pun nak kena ajar ke?
Kalau nak narrate kisah tu dari mula sampai habis, I bet aku akan mula maki diorang balik. Geram tu ada lagi bhai. Ingat aku nak lupa ka? Sheesh. Stop, far.

Masa tuh aku letak emo-emo segala bagai tuh pun sebab aku suka dia punya photography. Ugh. Malas ingat. Malam tuh jugakla yang kitorang kena berdiri setengah macam saff anirffas cerita. 

aneh jugak laa kan. tapi yang aku nak sampaikan sebenarnya, tolonglaaa. IF korang jenis senior yang nak torture junior, please okayy. carik info dulu. then torture la bila rasa dah cukup isi. kalau tak, tak pasal je berbahas.

p/s : setiap cerita kena ada moral. so, moral of the story, tegur elok-elok. jangan nak malukan diri sendiri if nak tegur orang. and sebenarnya, aku tak suka sangat budaya torture mentorture nih. bukan sebab aku selalu kena, tapi, cuba fikir jauh sikit. kalau torture tu satu, mengaibkan. dua, bukannya budak tu nak berubah sangat pun, naik menyampah dengan korang, mungkin. tapi aku tak nafikan, ada jugak yang berubah lepas kena torture. so, Depends on How YOU handle IT :)

-fartvxqhlovate

6 comments:

Syaza Suraini said...

haha, akk xde pulak pengalaman mcm ni mcm best jeh xD

akak nk gelak yg kena marah sbb layout EMO tu boleh x? xD

Syaza Suraini said...

anyway, kebetulan sebut pasal torture, i happened to linked with this word smalam, i use ur blog entry ni eh for my latest entry. :)

saff'sWords said...

bongokk gilaaaa hahahahhahha

fartvxqhlovate said...

kk caje, ahaha :D gelak jela. cause i laughed oready :PP
okayy no hal. wt jela papepn :)

saf, haha. sesama bongek :P

Syaza Suraini said...

ho yeah. serius akk xnmpk ke-relevan-an pasal layout emo~~~~ ahhaah. kot kalo emo pastu ada lambang salib tercelah mana2 ke, paham la.. tapi.. er.. xpe la bnda da lps. xD

ok thanks.

fartvxqhlovate said...

ahaha. tulah. msa tu mmg bare gk laa. skunk mls ingt. kalu tak, grrrr.