Monday, August 30, 2010

Selamat Ulangtahun Kemerdekaan yang Ke-53! :)

Nahh. Merdeka sudah! 53 tahun! :) I’m proud to be Malaysian.

Small country, but we’re building kan? Kita sedang memajukan Negara terchenta ini. Insya-Allah. By the way, disebalik post ini, jangan lupa yaa. Malam ni dalam tempoh 10 malam terakhir Ramadhan. Dah fasa ketiga :)

Tak salah untuk countdown. Tapi, berpada-padalah ye. Why? Sebab taknak ke rebut malam yang dijanjikan Allah, malam yang lebih baik daripada 1000 malam? Lailatul Qadr :)

Harini ustaz ada bagi tazkirah. Walaupun agak kasar ayat tu, tapi kenyataan.
“malam inilah akan berlakunya mengawan-mengawan. Dan hal inilah yang mendorong kepada terbuangnya bayi setiap hari.”

Waaa. Pedas sikit ayat tuh. Tapi, insyaAllah aku takkan tergolong dalam golongan yang ustaz cakap tu kan. Memang reality pun kat mana-mana tempat, pantang ada sambutan besar-besaran, hmmmmmm. Ada la maksiat besar-besaran jugak berlangsung malam tu kan.

Jadik, tak salah mempunyai semangat patriotism, tapi, jangan lupa batas-batas tuh :) tambah pulak dalam bulan Ramadhan nih.

Dan ingat, if purpose untuk bertemu Lailatul Qadr bukanlah disebabkan malam tu sahaja. Tapi disebabkan pemilik malam yang dijanjikan itu. Iaitu, Allah S.W.T.

Ehehs :P tazkirah of the day sikit. Tak salah kan~
Apapun, Selamat Ulangtahun Kemerdekaan yang Ke-53 Malaysia tercinta! I’m proud to be Malaysian :)



-fartvxqhlovate

No comments: