Tuesday, November 16, 2010

4 Ibn Khaldun ♥

okay. salam'alayk.
it has been, boleh kata or simply said, a YEAR.
i've known the members of the class.


so, harini. is "so-called" as the last day of persekolahan in 2010.
"counted" as hari perpisahan :(
kenapa aku letak inverted commas dekat certain perkataan tuh,
semestinya lah.
sebab hari ni mungkin boleh dikatakan last day sekolah,
tapi sebenarnya next week ada kelas tambahan.
so, tak rasa macam berpisah sangat :P


*ok. aku suka gambar ni. maybe sebab candid. and suka tengok the smiles. and to tell you, ini our first picture! :')

okay. lemme narrate sikit why do I feel a little hard to face this separation?
well, mungkin, specifically sejak masuk kelas tuh.
the whole class members faced few separations before.
few tu dah counted as plural jela eh? :P
so, it's hard. itu aku. kalau korang, entah la kan.
so friends, for me, is one big relation yang aku letak dalam ranking yang agak tinggi dalam hidup aku selepas Allah, Rasul-Nya and family.


mungkin takde golongan lain selepas yang aku katakan friends tadi, 
tapi the feeling is different. aku memang tak pandang golongan lain selepas 4 golongan nih.
*faham ke ayat aku nih? pening semacam je..-.-'


this post will be veryyyy long. i think so :P


*ini mungkin our second pic. masa jamuan perpisahan.

again, aku prefer untuk letak gambar candid.
maybe sebab nampak true act in the picture.
naturally can see the smiles. ahaha! :D

well, there're some reasons yang aku percaya, ini sebab aku sayang kelas nih :)
i mean, my classmates ♥
1 . sangat sporting. [ aku sangat bangga bila waktu rehat masa first day persekolahan in 2010, kawan-kawan aku cakap : wehh, kelas hang hingaq! best gila. sporting sunggoh. kelas aku diam sangat! ] aku mantapkan lagi hujah dengan gambar nih :
*oh. gambar ni boleh timbul fitnah. harap perhati bebetul. aku sebenarnya di belakang ned dan idayu. so, memang tak tersentuh pun ned yaa.

2. sangat mudah bekerjasama. [yang ni aku fokus untuk GIRLS sahaja okay! laki suma hampehs. entah maybe ada la kot sorang dua boleh pakai. yang lain, chehs. malas kata laa. ni entri emo :P haha. ]
*macam gambar nih :) see, the girls are happy together, hee :)

3. memang tak lokek ilmu. [ meaning, pada aku, senang gila aku nak tanya something. memang la, actually semua kelas lain pun senang je share ilmu. ni kira reason tambahan jela :P]

and sebenarnya, ada yang merapu meraban je aku dah tatau nak tulis apa.

and nak cerita jugak. harini, memandangkan last day cuci kelas, amatlah serabut weh. agak hangin laa. tapi yang paling best, leteran Muf : " aku takkan kahwin dengan budak laki keluaran Irshad! kalau terkahwin pun jodoh ja, bukan sebab aku cari!"

mwahaha. nak tau kenapa ayat dia camtu? tempat korang tuh. sangat parah laa. haish, boleh kawan je ngan tikus. 

apape pun, ada kenangan. buat aku senyum. banyak buat aku sengih. buat aku gelak. and kekadang menangis jugak. so, that's life kan?
who's living in an ideal world anyway?

:') maka, salam perpisahan kelas 4IK dari aku,
far @ farey @ ciksitifar @ macekfar @ apape je yang ampa penah panggil aku :P
if we're placed in the same class lagi, will be great then. if not, jangan tak pandang langsung mukaku ini yea?
haha :)


i love this quote.

" Beginnings are scary. Endings are usually sad. But it's in the middle that counts the most :')"



*my hobby :P

2 comments:

Shafeeqah said...

bdk laki kelas 4ik mmg hampessss! tp depa la penyeri kelas tu kan? hehehe

fartvxqhlovate said...

haha. betull. taleh nafi yg tu~ :P