Tuesday, November 2, 2010

is it a good or bad news?

okay.
salam'alayk!
 malas nak intro!
ada berita yang perlu dipost!
ngaaaaa :(


adakah betul? adakah tidak?
*poyo lebih.


*sila buat muka terkejut secomel ini dulu! ada berani? ahaaa :P 


camni laa. ceghita nya.
selama ni, memana batch pun, 
all classes in SMKA Al-Irshad disusun secara shuffle.
meaning, the names are shuffled from the list name and being placed in any specific class.
kiranya,
takde rate kelas pandai ke, kurang pandai ke dekat irshad nih.
tapi....


:((
ustaz halim ade ckp haritu.
i sedih gila nih.
sheesh sheesh.
kesahihan tu, rasanya macam 95% je,
if nak tunggu 100%, tengok aa duduk kelas mana next year.


camni, ustaz cakap,
"JPN nak Irshad buat satu kelas persediaan untuk SPM. dalam kelas tu, semua budak PANDAI jek. kelas tu yang kita target untuk dapat straight A plusssss SPM 2011"


WTH???? :(
kesian gila kot dekat budak pandai macam aku nih???
nak belajar dengan sapa if blurr nanti?


antara sebab aku tanak kelas disusun camtu:


1. aku takut aku takde kawan. yela kengkawan aku suma otak gegilageliga!
2. if kelas pandai tu nak ada, ok la aku terima. tapi, satu kelas cukup aa. yang lain tu susun secara shuffle jugak aaa! sian kot kalau kelas ada turutan pandai ke kuranggggg pandai! sebab aku takut aku duduk kelas yang kuranggg itu -.-'
3. tak rasa ke kalau ada special kelas tu, nanti akan ada bias? yela, memang cikgu-cikgu irshad semua baik. aku tau tu. tapi nanti sure akan ada individu lain yang cakap, emmm, kita boleh bergantung dekat kelas ni jelaa. oh NO! terasa la kitorang yang lain nih!
4. pada-pada la kalau nak buat macam tu pun. sure terasa student yang duduk kelas biasa jek. yelaa. siapalah kami ni....imaginasi aku punya dialog!


konklusinya, idea ni memang aku taknak terima sesangat :(
tapi, sape la aku nak halang urusan pentadbiran sekolah ni.
ngaaaa :(
sumpah if i'm placed in the LAST class, aku lagi emo nak belajar :(
aku mengaku la aku nih bukan pandai sangat. nak kata bodoh pun, macam kurang sopan. sape nak cakap diri dia bodoh en? cuma aku nih agak kuranggg disebabkan sifat rajin aku tuh -.-'


sekarang aku tatau nak letak gambar the cute DoubleD yang mana satu sebab post ni sedih :(
sebab tu i letak muka terkejut je.
and the DamiaDania pulak baru je celeb their first year anniversary.
weee^^ dah setahun :)
comel comel. heee.


apape jela.
aku masih sedih. tapi if this berita tak betul, sila ketuk aku next year ok? :P


love <3,
fartvxqhlovate :'(


3 comments:

~aLiYa~ said...

najwa, susun kelas ikut mcm tu sebenarnya bgus. ada pro n kontra. kakteh dlu pn skolah wat sistem mcm tu. buat mcm tu kdg2 bgus sbb cikgu bleh bg lebih tumpuan utk bdk2 kelas belakang. n bdk2 klas depan ni just push skit ja sbb depa mmg dh pandai. n bdk2 yg kelas blakang ni akan rasa lebih motivated utk berusaha gigih nk tunjuk yg walopn dok klas belakang, tp depa bleh wat bguih mcm bdk klas depan. dlu kwn2 kakteh yg kt klas blkg pn byk yg dpt result gempak.. don't worry too much dear.. =)

Syaza Suraini said...

WHATT?

jgn la! that's one of the best thing in irshad that shud be permanent!
class shuffle! mana ada istilah "ko kelas pandai" etc..
huhu

but anyway dulu masa nk naik form 2 pun pernah dengar .. but didnt happen.

harap2 xjadi la.

fartvxqhlovate said...

kakteh, ye ehh? if it happens, harap2 jd cmtu laa. tkut plak cgu fokus lbeh kat bdk2 pndai tu je. ehehe :P kalu jd, pkara ni jd tradisi bru la kkteh. sbb sblum ni skolah njwa tk pnh wt cmni :( sbb tu nervous. hhu :P

kakcaje, tu aaa. mslhnya ustz halim ckp JPN suh irshad buat sbb nk lwn 13 bdk cina n india yg dpt rsult hebat utk last year tuh. aminnn :) hrp2 tak jd aaaa. hhu^^