Thursday, December 30, 2010

Tagged by AinaAthirah :)

Salam'alayk! :) Tagged again : Tag from ena :) cik ainaathirah!  Adik nih dah susah payah tag, maka kena lah kakfar jawab :)

1. bagi 3 makanan yang korang paling suka dan bagi spesific nama makanan tersebut dan the way you like it ..

Actually, aku jenis tolak batu dengan kayu je. Tapi,dah soalan cenggini, kena jawab jugak laaa.
Sayur - apa-apa jenis sayur sahaja sebab aku wajib ada sayur dalam meal aku :)
Mee Hailam - masa dok hostel dulu, ni feveret aku! kalau supper ada meal nih, aku mmg awai pi laaa. ahaha :P
Sushi - yang ni feveret. tapi jarang sikit nak beli sbb susah dpt. nak buat tk gheti. hee

2. jenis air apa yang korang paling suka ?

Milo - favourite! :D everyday minum! 
Apple Juice - kadang-kadang
Lime Juice - jarang-jarang!

3. Which type of food yg korang prefer , pilih 3 .. malay , chinese , japanese , western , italian , mexican or arabian?

-Malay
- Western
- Japanese
*actually, aku suka semuaaa! *gulp!

4. apa makanan yang korang paling expert masak ? dalam kata lain xyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa , orang akan kata "wah .. sedap giler ! " ..

Haha :D I'm good at baking kot :P Cake, Peach Cobbler. Kalau cook, I'm good at cooking vegetables of course :) Dah yang tu aku makan :P

5. semahal mana korang bayar untuk makanan korang ?

Aaaaa, selalunya, kalau satu meal lengkap semua sure dalam RM10 laaa. kalau lebih aku hangin jugak la. aku agak kedekut. or lebih kedengaran positif, aku seorang yang berjimat :P

6. beri nama restoran pebret .. apa makan kat situ yang paling sedap ?

- Err, Pizza Hut? Jarang makan luar unless kalau aku keluar ke mall. That'll be the place I'll eat. Food court.

7. ayam , kambing , lembu , itik , burung puyuh , burung wak2 , landak , merpati , ayam denak .. mana satu yang korang suker ? kalau korang ada suker yang lain aku xlist , bagitau je lah ..

-Ayam la kot. Yang lain tuuu, errrr, pelik je. ahaha.

8. restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda ? dan makan/minum apa ? kalau korang ingatla ..

Tettttttttt.

9. apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang ? kenapa ?

tettttttttttttt.

10. kalau pergi rumah orang .. korang harap tuan rumah tu hidang apa ?

-Apape jela. Rezeki orang nak bagi :)

11. makanan yang mmg korang tak boleh nak telan langsung .. sama ada tak sedap/tekak korang dah kembang ..

Spicy food. Harap maaf. I lidah omputih. tk gheti makan pedaihhhh!


12. menu raya yang paling disukai ..

Soto dan rendang and all laaa :)

13. jajan/cekedes fevret ?
err jajan tu apaaa? junk food ehh? err, kalau junkfood, emm, jarang mkn kot.

14. beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang suka ..

-Ikan sumbat/Ikan belah belakang
- Sayurrrrrrrrrrr :D

15. makanan yang paling pedas korang makan .. sapa masak ?

-Errrr, mak aku suka masak pedas walaupun dia tahu anaknya yang sorang ini special case -.-'

16. korang kalau jumpa orang yang bagi TAG ni , apa agaknya korang hidang/belanja ?

-Ehhh :) Nak apaaa? meh kakfar masak^^

17. sila TAG 5 orang dan paksa diorang buat tag ni ..

Nak paksa tu tak reti la kan. tapi, harap-harap buat jela yeee :)

No comments: