Saturday, April 7, 2012

Daron Malakian Laungkan ‘Allahuakbar’.

Assalamualaikum wbt.

Peace y'all :D
Well post kalini is sorta related to my previous post about Azaan dalam church. (click for the link)

Ok, I read about this Daron melaungkan Allahuakbar on MyNewsHub. (again, click to read the post :)


Sebagai seorang Muslim, kita kena tau apa beza agama lain dengan agama kita.
Apa yang istimewanya agama Islam ni dari agama2 lain.
And we have to know that there's NO other religion that is better than Islam.
Always bear that in mind.

Nak berdakwah, kita kena tau what makes a different!

So, aku yang also masih lemah and average in knowledge ni, nak share my opinion pasal isu Daron Malakian tu laungkan Allahuakbar.

Hm, actually, there's no shocking thing kalau dia Christian and cakap Allahuakbar.
Org Kristian kenal je Allah.
What makes them different from us is, diorang ingat Jesus (nabi Isa) anak Allah.
Padahal Allah tu tidak beranak dan tidak diberanakkan. Lam Yalid wa Lam Yulad. Remember?
That's what makes them wrong.
Unless kalau Daron peluk Islam. Hmm, itu baru surprising.
Yet, it ain't really surprising sebab hidayah tu milik Allah kan.
Dia boleh bagi kepada sesiapa yang Dia nak bagi :)
Wallahu'alam...

Baik dari Allah, buruk from my weakness.

Love,
Fartvxqhlovate,
Farzana Rosley.

No comments: