Saturday, October 20, 2012

Football or SPM?

Assalamualaikum wbt :)

First and foremost, this post isnt about a wish to SPM candidates or whatsoever.*awal lagi nak wish hampa haha This isnt a post about the latest match yang Kelantan menang tadi tuu hehe . This post is about the memory. The 0711 :) What did we do when we had to choose between football or SPM? *to be exact, Football or SPM Paper Add Math? Haha :)

Here, I'll narrate to you, on how most 1994s aka 0711 survived :) * sorry Im bad at narrating. hehe

During our SPM weeks (around a month - especially to students yang ambil Arabic and paper LK), ada banyak benda yang memang erghhhhh asdfghjkl kenapa fuuuu sangat nak buat time our SPM weeks?

First event was - Football match between Malaysia and Indoooo.

Nak dijadikan cerita, (drop the Englishhh hahaha rojak is better :3 ) Allah memang tolong gila ah kami para 1994s. Dia bagi kami chance tengok bola hehehe :)

Irshadian 0711 :) *selingan gambar. not all of us are Hostelites but we keep the ukhuwwah well^^


But malam tu ada kelas Add Math. It wasnt really a class, but yknow, Sir kesayangan buat jugak kelas if we had anything to ask him masa tuu. But most of us ( Aspuri ) tak pergi. Aspura toksah cakap ah, sebelah lubang hidung pun belum tentu nak muncul hahaha :)

We were so lucky that the night of the match wasnt the night before the paper! (Faham tak? ) Ceni laa. Contoh dia camni, Paper Syariah Mondayyy. Malam tu ada match. Selasa cuti cuz of cuti umum apa tah :/ Rabu was AddMath! Hahaha nampak tak kat situ? The match was so important sebab it was between Malaysia and Indo? You understand well ahhhh hehe :)

I remember it most sebab apa eh? Maybe sebab kenangan? And I think even SBP students pun buat cenggituuu hehe :) Kenangan menjerit reramai lupa diri macam dah habis paper -.- Kenangan menggila sebab Badrol score jugak Penalty even bola tu slow-mo ja masuk. 

Masa tu aku ingat jugak, sambil rancak menonton, sambil rancak texting ngan Silau hahaha. Masa tu kalut maki sapa eh? Bonai? Yeahhh I remember! Bonai!!! Hahaha the player kekeke :P

So............that was it. ( What an ending I made -.-) 

Like le second event - Tapi ada gak event yang He didnt allow us to watch. Macam MAMA concert!! The next day paper Bio! -..- Hahahaha budak account memang berjimba ah malam tuuu. Hangin jugak la kan hehe :P But yeah, again I say, great day.

Masa Suju and SNSD perform, terus meluru lari pi bilik warden nak tengok dari tingkap haha.

Still, Bio B. Hahaha okay la tu. And AddMath, jangan cakap ah C+ lagi. Hehehe. Masa football match tu Iejat ada call. Then aku ckp tengah tengok bola, tapi dia dok cakap Paper Add Math padahal esok tu cuti. Tapi tula kann. Dia stret As, aku.... hehehehehe :3 

Ok lah. Setakat tu ja kenangan aku sebagai 1994s in school - part of 0711! :) *great experience Ive been through^^

P/s : Congrats Kelateeeee :) Gomo Kelate gomo! :)

Love,
Fartvxqhlovate.
FarzanaRosley.
FareyFar :))


No comments: