Wednesday, January 23, 2013

Kosong.


Hm assalamualaikum wbt world :)

Tajuk aku dah cukup cliché as a blogger – in which we use it bila rasa macam taktau nak post apa kat entry, or maybe dah kosong jantung takdak buah hati bagai or maybe sebab bosan?

Entah la. Aku taktau kenapa, tapi nak tulis jugak. Told you Imma go active again kan. Kosong ni sebenaqnya ada satu masalah ja. As for ME – MYSELF and I, aku akan rasa kosong at times.

Masa rasa kosong tu memula otak gatai aku akan cakap, ‘ahhhh nak cari laki!’ Tapi sebenaqnya kalau ya pun la aku ada laki nanti, macam la kekosongan tu terisi sangat.

Kosong ni kalau aku interprete dalam diri aku sendiri, is the feeling bila aku rasa sunyi, jauh and sepi sikit dari Tuhan. Aku glad that I feel it most of the time so that aku boleh muhasabah, tapi aku sedih realising that I feel it almost all time.

Nak kata aku tak beribadah, aku takdak la jahil sangat :(

Tapi bila aku tanya balik diri aku, maybe ada sebab Allah bagi rasa legutu. So that takdak la at all time, aku keja nak gelak menggila – have fun tanpa ingat Dia langsung. Dia rindu kita, Dia bagi ujian. Supaya in the end we’ll turn to Him. Dia sayang kita, Dia bagi kita rasa sedih at times so that kita mintak kat Dia to make us feel calmer.

Perasaan apa lagi best selain rasa tenang and selamat mengadu masalah, sedih semua tu kat Allah? I know I may be jahil at some issues, but seriously, ketenangan tu, hmmm. Indeed, Allah is our true love. Sebab bila dengan Dia ja kita rasa special gilosz. Kan?

Hm. I don’t know actually how do I end this entry. Because for me, as long as I do it well, write my heart out, I will finally conclude it naturally. Macam dolu-doluuuu. Haha. I now realize that my sense in blogging is lesser.

I don’t know how to conclude it. yes im not perfect, but nak ajak semua orang yang sesame tak perfect to try our best living our life well. Life is too short to be sad or to feel ‘kosong’. Spend it wisely. Smile, because you don’t know how your smile actually affects someone’s life. Hm. Ada kaitan taktau dengan post aku? -.-

Ya kosong saya rasa. Ending nya pun gunalah jantung kosong anda menilai. Kosong jiwa kita tu sebenaqnya Allah nak suruh kita ingat dia – baca Quran banyak sikit and of course, lebih khusyuk dalam solat. Absolutely duhhh, apa buat pun, kalau wrong step, check solat. Hm. Saya jugak.

By the way, hey! Salam Maulidur Rasul! Sollu 'alan nabiyy!!
Allahummasolli 'alaa sayyidina Muhammad! :)
Baik dari Allah. Buruk dari aku. Wallahu’alam.

Love,
Far.

No comments: