Friday, January 28, 2011

I’m tired of it.

Sometimes I felt like leaving. I hate being the one who cries for those who left :’( Emosi lebih? Sukati. Tak kacau kau. Huh.

I’m sick of being the one who’s left. I know he’s a teacher. But I felt like I’ve faced this kind of farewell too much.  Though this is not his will, I felt horribly sad. My ENGLISH! It’s bad enough before. I don’t know.
Now, Sir Said is leaving :’( why does it has to be this year? Pelik sangat lah! Takde tahun lain dah ke? That’s a very sad thing to me.

He’s a very big spirit man with his smart plans. He planned everything. And he told us all. We were kinda excited enough. That’s true. Now I truly understand why the Form 5 always be the closest to the teachers. They care :’) I just felt like, he’s a father. A very lovely father, who I don’t want him to leave!

Everybody is sad! Everybody knows! Everybody cares! :’( Even the ex-students feel sad too. Uhuuuu.

I don’t know, these days I can’t stop my eyes from tearing. Tak muhong aih. Bukan hiperbola pun. Tak caya gi tanya je sesapa. Sebut je nama sir Said, mula la aku nak buat drama. He is a very good one la. 

Life must go on. Whether I'm still here or not, you're still going to sit for SPM this 14th of Nov. You'll still have to struggle for it. 

- Sir Said ♥ :')






*He spent part of his life and career in Irshad :')



When he said that, grrr, memang leleh la keja. Sir, sedih doe. Uhukk.

Tapi to think from his own side,
sampai bila he'll stand with that jawatan if he had to berkorban for us.
Even he doesn't want to leave, but it's an order. Satu arahan.
Like Kuasa Veto one.
Musti lah sedih :'(

However, semua orang kena positive. He'll always be with us. No matter what! 
So, let's fight and prove him we can :')
We really can.

Uhukk, 
Masih sedih,
Farzana :'(

Friday, January 21, 2011

I miss the old story.

Salam'alayk.
OK.
Tahun lepas memang best,
sebab buat semua benda fikir nak enjoy.
Memang tak heran lah kalau nak cakap form 4 is the best year.
Ohho.


Amat sedih OK!


Rindu ke'sporting'an dan semangat ibarat keluarga 4 IK 2010 tuuu.


Uhukkkk :'(
*sobs.
Lama sunggoh aku tak nangeh sebab rindu orang nih.
Kali nih rindu satu kelas terus.
Uhukkk.
Sangat best.
Tak suka naik form 5.
Banyak kelas tambahan.
dah takde aktiviti-aktiviti fun yang boleh join sangat.
Dah takde drama dah nak practice.
Tak boleh main-main.
Masa sangat suntuk.


This is the luahan perasaan :'/ Oh. Amat saya rindu.








OH! I miss the class badly.
I miss the people who were in the class!
All of them. :'(
T___T


Malin Mira Dayu Ceqot Eika FarahChan Anis Muf Deep Iffah Iqah Tqah Najwa Fatun Rush Wani Najah Ana Mimi Ce'ah Nabila Im
+
Ned Amir Arep Silau Din Jan Ammar Ket Nabil Adib Fahmi Rifhan


Uhu.


And other classes, bukan aku tak suka, suka je. Cuma form 4 banyak kenangan doe.
Form 5 pun best! serius! Tapi tak jumpak lagi perkara-perkara menarik yang boleh buat aku cakap "This is better than f4." Not yet, buat masa nih.




Love,
Far :')

Wednesday, January 19, 2011

My late review.

Hello. Salam’alayk.
Aku nak bercerita panjang sikit tentang post nih.
Well, aku tau aku agak ketinggalan. People made review about last year, I mean, 2010. So, aku takde mende sangat pun nak cerita. And actually aku malas. So, aku nak buat conclusion tentang 2010 bagi aku boleh? HAHA. If korang cakap tak boleh pun, tak effect aku punya post pun :P

So, 2010 ialah tahun di mana aku menduduki kelas 4 Ibn Khaldun. Aku sebagai seorang pelajar berulang. Kaki online tak henti.

Banyak benda berlaku. Things happened so fast. Sampai tak sedar pun it happened. This is it : 
the conclusion :

- Tahun yang banyak mengajar aku untuk belajar mengutamakan cinta Allah. And berubah betul-betul straight ke jalan-Nya.

-  mengajar aku betapa penting sungguh amat sangatnya persahabatan.

-  Taught me not to simply trust, confess, and fly high. That was the first time aku bermain dengan api. But it happened only at early of the year. Btw, things happened. That taught me a LOT.

- Kelas paling best yang aku duduk. Buat masa nih, kelas form 5 memang best. Tapi still, sorry. 4 Ibn Khaldun 2010 is still the best. Banyak kenangan manis maybe :) (sayu pulak :’) I miss the classmates badly )

- I write a lot. I online everyday sampai banyak isu. Dengan form 5 2010, teachers and so on. 

I know one thing, kalau nak tulis semua memang banyak, and jenuh nak bukak balik setiap page dalam diary aku. Sorry aku tak rajin. Aku cuma rasa nak tulis. Masa first of Jan memang nak tulis. Tapi sibuk kot masa tuh. Haha. That’s all.
Thank you :)

Ohh ya, doakan SPM aku 7A+ 4A ok? :D 

Love,
Far :)

Header baru. Saja-saja.

Salam'alayk.

ni cerita lama.

bukak cerita baru.
with a beautiful new quote,
or honestly,
taken from the song,
If we ever meet again.
Sapa nyanyi, 
sorry aku lupa. This is the new header :)


aku tukar atas dasar saja-saja.
btw, sorry ye kaklang, asyik curik gambar double d je.
huhu,
nak buat macam mana, comel sangat.
however,

aku nak SPM taun nih.
terima kasih.
post pendek sudah memadai.

SPM Candidate 0711,
Fartvxqhlovate.
Farzana Rosley.

Monday, January 17, 2011

Wallet :'(

Salam'alayk.
Aku tengah sedih.

*ya aku dah menangis. dan aku rasa aku menangis lebih teruk dari ni T___T

Seperti tertera di tajuk post, ya! 
Aku telah tercicir wallet aku di mana-mana dalam keadaan tidak sedar.
Ini perkara paling sadis sekali pernah berlaku dalam hidup aku.
Mungkin kelemahan aku, lalai atau sebagainya :'(

Sekarang aku belum buat police report.
Sebab aku tak reti.
Tambah pulak mak aku belum balik.
She's on her way back from Egypt.

Ada banyak jugak cash dalam tuh.
Kalau orang yang jumpak wallet aku tu kuat iman,
maka semestinya dia pulangkan semula.
Sebab IC + Lesen aku segala bagai ada dalam tuh.

Tapi kalau orang tuh tak kuat iman pun,
aku merayu andai kata dia terbaca entry ni,
pulangkanlah IC + Lesen aku tuh.
Benda lain, 
the cash especially, aku halalkan lah.

Aku tak berminat nak buang masa aku dekat akhirat nanti tunggu turn orang yang curi duit aku nanti dekat mizan. Biar Tuhan hukum pencuri tuh selayaknya.
Andai kata la.

Apa-apa pun, 
sesiapa yang baik hati membaca entry nih, 
muliakan lah diri membaca Yassin untuk aku cepat dapat temui wallet aku tuh andai masih ada rezeki aku.
Mana nak tau kan. 

Aku berdoa sangat-sangat wallet tuh jatuh ke tangan orang yang bertanggungjawab.


Masih dalam mode berkabung atas kehilangan wallet,
Fartvxqhlovate,
Farzana Rosley :'(

Friday, January 7, 2011

Rasa kosong.

Salam'alayk.

Seriously, aku sangat takda mood.
Taktau kenapa.

Rasa kosong <-- sounds bad and emo enough for me.
Tapi that's what I'm feeling right now.

Hadoih.
OK, going on with Syariah.
Esok bermula episod non-stop schooling day.
Sabtu.
Taklimat Kepimpinan or something.
Pasal fail Kelab and Persatuan.
The talk is for those yang pegang jawatan lah.



*model. OK. sangat nak baring macam nih. kebelakangan nih aku letih dan tidur tak selesa menyebabkan aku penat. dan menambahkan peratusan kehilangan mood aku dengan lebih banyak. ugh -.-'

uh.
Awal-awal boleh survive lagik kot.
Harap-harap sampai penghujung perjuangan, I'll stay strong.
Amiiin! :')

Latest status from heart : Because of Him, I'm still here. Only Him. Come hell or high water. Please be stronger, Far. Grow old.

Aku takut orang anggap aku emotional sebab cintan cintun ke hapa ke.
Sorry lah aku dah lama tak main benda tuh.
Aku sangat letih sekarang taktau kenapa.
Hari-hari pergi sekolah ingat mati je kot.
Ahaha. 
Faktor : Naik moto ok! -.-'
Adeh.
Tawakal dan yakin.
That's the best way :)

Stop talking and start moving. SPM! :')

Wednesday, January 5, 2011

Bendahari.

Salam'alayk.
Harini aku saja nak membebel pasal satu jawatan yang diberi nama Bendahari.
Baiklah,
Bendahari dari segi bahasa bermaksud treasurer.
Dari segi istilah pulak, Bendahari bermaksud, jawatan yang bakal menjadikan sesorang itu hot-tempered serta wajah berkedut.


AMARAN KERAS : KALAU IKUT MEANING DARI SEGI BAHASA DAN ISTILAH AKU, MEMANG CONFIRM KORANG FAIL BM!


okay. sebenarnya, takde lah susah sangat jadik bendahari dan takde lah senang sangat pun. 
bila kena pegang tanggungjawab yang besar, kena lah berdedikasi kan. *bajet bajet :P


*gambar hiasan

Okay, aku seorang Bendahari. Itu yang aku nak cakap.
Aku mengenali dunia memegang duit ni sejak aku darjah 5.
Terdapat beberapa impak positive dan impak negative menjadi Bendahari nih.
Nak tau kenapa? 
Ok, ni berdasarkan experience aku lah kan :D


Positive side :
- Bila cikgu panggil, "ok, mana treasurer? " Aku boleh bangun dengan muka bertanggungjawabnya tayang muka.
- Bila orang tanya, "nak bayar duit dekat siapa?" Boleh lah buat muka hebat angkat tangan.
- Boleh mengukuhkan ilmu kira-kira.
- Boleh merasa diri berduit. (walaupun duit orang :P)


Negative side :
- Boleh dapat darah tinggi sebab hangin dengan perangai manusia yang liat nak bayar duit.
- Muka cepat berkedut ( sebab siang malam pagi petang kena ingat duit letak mana? selamat ke tak? hilang tak? ada orang tau tak kita sorok mana?)
- Kena bertanggungjawab terhadap kehilangan. ( kalau duit hilang, sumpah rasa nak bunuh diri and tobat nak jadi bendahari dah! tapi dah diundi, apa boleh buat -.-' time nih baru merasa susah payah mak bapak cari duit nak support diri bila kena menggunakan duit senirik untuk menggantikan duit yang hilang tuh semua)


So, post ini sekadar berdasarkan pengalaman aku.
Rasa setuju ke tak setuju, pandangan korang lah kan. Aku takda hal.


Setakat ini sahajalah coretan saya :)


Bendahari sejak darjah 5,
Farzana Rosley,
Fartvxqhlovate :)