Sunday, June 26, 2011

Go for what you love most

Hm, assalamualaikum wbt.
I hope everybody's doing fine.

Memandangkan kelahiran 1994 di Malaysia ni hampir keseluruhannya semakin kalut untuk menempuh SPM, aku kena jugak lah tulis post kan. Ahaha, to release my stress lepas perjumpaan waris haritu.
Well, buat masa sekarang, aku rasa result aku boleh tahan on certain subjects. 
But on the other certain subjects, buat aku rasa macam nak cekik diri sendiri especially AddMaths.

OK, cut those.

Niat mengepos adalah kerana, pada tanggal 24 Jun yang lalu ketika aku and classmates aku baru je habis belajar pasal fizik, we had a peningkepala conversations, which is about our future. Benda ni memang happen very frequent la these days. Maybe sebab sangat takut.

We talked about our ambition. And honestly, I don't find one. YET. Neither them. 
So, we asked each other about what we love most. Adila cakap nak belajar benda yang senang. Tkahwani memang dah letak dalam otak dia nak ambil engine. Iqa sama pening dengan aku. Peah cakap nak belajar kat Russia. Tapi course apa entah ( aku lupa, my bad).

So I suddeny said, aku ni had a sudden interest on being a subbers. ( tukang bagi subtitle untuk cerita2 kat TV tu..) Tapi nak jadi Korean Shows Subber. ( aku taktau lah subber tu official ka dak perkataan dia)
Yang aku tau, benda tu agak mudah, cuma it takes time la. Tambah pulak, subjek bahasa tambahan yang aku ambil bukannya Korea, it's Arabic. 
Aku tak kesah je kalau nak jadi Arabic Subber pun. Asal benda tu macam, errrr, aku minat?

When I said that, Iqa cakap, go for what you love most. 
That sentence scared me. Bukan ke zaman sekarang ramai penganggur sebab belajar ikut minat? I am that scared. And bagi pelajar macam aku yang masih takdak ambition, of course aku kena tau!

Hmmm, post ni agak tergantung. But if, ada pembaca yang tengah dok Uni and menyesal ambil course yang dia minat, please comment and bagi sikit tips macam mana nak cari cita2. Haha, or ada orang yang ambil course yang dia tak minat tapi dia hidup jaaa. So, tell me. I need cadangan. 

Thank you, 
love 
Fartvxqhlovate.
Fareyfar :)

Friday, June 24, 2011

Teachers' Day

Assalamualaikum w.b.t.

Teachers Day, as we all know, tu cerita lama, but still, aku lupa update :P
So kat sini nak wish to all teachers around the world a very happy belated teachers day! 
May Allah bless you all and thanks for teaching me :)
To my teachers since my mata start terbuka, 
ummi and abah my parents.

Take care all.
Thanks again.
And yeah, nak cerita lagi :)
As usual, Athirah and I was given a usual task like last year. Buat and edit video.
Since people love the idea of the Irshadian Around the Globe, 
we did it again. 
Cuma this time versi Vlog sikit.
But still alhamdulillah, we and the other crew did our best and gave our all.
Thanks for the good responses you gave us :) 
Terharuuuu :')
So, enjoy this vid yeahhhhh,



Thanks all.
Love,
Fartvxqhlovate.
FareyFar :)

Saturday, June 11, 2011

So aku fall for Kook.

Hyeeee :) 

Malas cakap panjang, selain Double D yang comel, 
*nak kembaq :') i miss them so mucho. though hubungan kekeluargaan kami agak jauh and dikira bau2 bacang, i really DO :')


 Aku baru je jatuh hati kat artis2 Korea yang aku baru kenal.
Cuti ni aku manage to kenal Beast, haha :D and aku minat JunHyung :D 

And more, aku jatuh hati pada the mosquito voice, Kim Jong Kook through variety shows :)
Kenapa aku nak bagitau? *sebab aku nak merapu. 
Aku just nak menyatakan betapa aku terkejut dengan diri sendiri sebab aku minat dia though badan dia banyak muscles.
Aku minat dia sebab kepantasan and kekuatan dia and sebab dia minat TVXQ jugak :) Heee, so, aku suka Kim Jong Kook! :D
Sparta! <3 

Bye,
tamatlah merapu.
Assalamualaikum :)

Cuti Semester ni.

Assalamualaikum wbt.

Cuti dah pun nak habis. Tapi aku manage buat dua post je sepanjang dua minggu cuti nih. (dua je?!)
OK, dua post pun berbaloi jugak lah sebab kalau hari-hari buat post pun macam lah orang baca sangat kan.
Ehe.
So, cuti ni, aku spent splendid time untuk makan-tidur-tengok Family Outing and Running Men je. And kelas tambahan, aku memang tak tinggal. *since dok rumah pun tak buat apa, so takdak point la nak ceng kelas tambahan kan. Haha,

Adeh, aku rasa nak sepak diri sendiri pasal tak study banyak. Homework pun macam ada-takdak ja. Aku pun terkejut jugak sebab cikgu-cikgu macam tak spare homework kali ni -.-' Tapi tak kesah lah. Hehe, cuti nak habis dah pun, tak perlu aku persoalkan semua tuh.

And yes, sebagai penolong ketua rumah yang macam pulun je, masa cuti ni, aku spent time dengan assistantS aku yang setengah boleh pakai, setengah memang cikai punya lah kan. to think for the ideas for our Sports Day. Sangat penat woih. Dahla SPM tak lama dah! Sapa la yang tukaq pi hari sukan jadi tengah2 taun ni. menyusahkan orang jak!

So, kalau part berhibur, cuti ni, I've done some. Tak dak kesempatan nak tengok X-Men, tapi Panda gemok pun jadi lah kan. Heeee, *inner peace!
About barbeque reunion yang aku dengan kengkawan aku planned, FAILED.
So, we ended up having an unplanned reunion dekat rumah Nabilah - Bella. So, I was happy to get the chance meeting them again. Sembang-sembang, kutuk junior masing-masing, seronok cerita masing-masing dah jadi senior. And of course, we captured some pictures for our memory :)

We had fun alhamdulillah. Promising to keep our friendship to the end. Sama-sama mendoakan kejayaan masing-masing. Various numbers of subjects we took. And what is burdensome is aku lah yang paling banyak subject -.-' Depa dah lah sekolah hebat-hebat. Adeh, 

Hmm, apapun, friends till the end inshaAllah. since primary and counting eh? :)
 

 So, sampai berjumpa lagi readers, assalamualaikum! :)

FARTVXQHLOVATE
FarzanaRosley