Tuesday, August 31, 2010

Monday, August 30, 2010

let it be untitled

heya. harini super bosan sedikit lah kan.
almaklum cuti :P
bukan takda kerja sekolah,
ada tu ada sebenarnya, tapi..heh :P
besa la kan. 
heeee :)


so, harini post yang kononnya let it be untitled.
mcm poyo jek. haha :D
dunno why. sbb aku sendiri taktau nk letak nama apa kot :)


i re-read my comics harini. err, dh khatam berpuluh.
superb lahh ZINT! <3
i love him no matter what.
memang gempak lah suma komik anda!
haha :P
p/s: tak ramai tau aku baca komik.
heee.
so, harini aku nak post ayat yang dicurik dari comic ZINT.
disebabkan aku membeli English version, 
maka English lah ayat kali ni.
sorry, memang habit nak membeli yang English je.


we were once strangers
and now we're good friends
from the scum of the school to heroes
yeah we've got problems 
but we've gotten over them
isn't that what life is all about?
:)

-ZINT

i love you ZINT. haha. you rock!
dedicated to all my friends, especially US, the troublemakers.
mohon seribu ampun jugak lahh yek :P
kalau selalu sangat buat masalah kepada sesetengah pihak.
heeeee :)


*apesal blog aku nih bermasalah gila? tak boleh nak upload pic pulak. sheesh. 


-fartvxqhlovate

Selamat Ulangtahun Kemerdekaan yang Ke-53! :)

Nahh. Merdeka sudah! 53 tahun! :) I’m proud to be Malaysian.

Small country, but we’re building kan? Kita sedang memajukan Negara terchenta ini. Insya-Allah. By the way, disebalik post ini, jangan lupa yaa. Malam ni dalam tempoh 10 malam terakhir Ramadhan. Dah fasa ketiga :)

Tak salah untuk countdown. Tapi, berpada-padalah ye. Why? Sebab taknak ke rebut malam yang dijanjikan Allah, malam yang lebih baik daripada 1000 malam? Lailatul Qadr :)

Harini ustaz ada bagi tazkirah. Walaupun agak kasar ayat tu, tapi kenyataan.
“malam inilah akan berlakunya mengawan-mengawan. Dan hal inilah yang mendorong kepada terbuangnya bayi setiap hari.”

Waaa. Pedas sikit ayat tuh. Tapi, insyaAllah aku takkan tergolong dalam golongan yang ustaz cakap tu kan. Memang reality pun kat mana-mana tempat, pantang ada sambutan besar-besaran, hmmmmmm. Ada la maksiat besar-besaran jugak berlangsung malam tu kan.

Jadik, tak salah mempunyai semangat patriotism, tapi, jangan lupa batas-batas tuh :) tambah pulak dalam bulan Ramadhan nih.

Dan ingat, if purpose untuk bertemu Lailatul Qadr bukanlah disebabkan malam tu sahaja. Tapi disebabkan pemilik malam yang dijanjikan itu. Iaitu, Allah S.W.T.

Ehehs :P tazkirah of the day sikit. Tak salah kan~
Apapun, Selamat Ulangtahun Kemerdekaan yang Ke-53 Malaysia tercinta! I’m proud to be Malaysian :)



-fartvxqhlovate

happy birthday 310810! :)

Saengil chukahamnida! Happy birthday to you! Tanjobi omedeto! :)

Wishing Nur Atikah Mohd Arippin a very happy birthday and selamat menyambut ulangtahun kemerdekaan yang ke 53! :PP

Kechik, grow up, will ya? :PP heeee. Waaa. Dh besar kawan aku yg sorg nih.
Little story about her :)





Name : Nur Atikah binti Mhd. Arippin
Nicknames : eika, kechik, kakashieika, abg BU! :P
Hobby : cakap :P
Ambition : cikgu BM! :DD
Can contact her at :


I love her. And that’s all. Sorry this post is sort of simple. Sebab, nak post pasal merdeka pulak :D harap faham yeee sayangs. Luvya neway!

Saturday, August 28, 2010

Masa form 2.



Harini tiba-tiba ada mood bercerita zaman form 2 aku. tp it's not a good story sangat. Nak tau kenapa? Masa form 2 aku agak popular la. Haha. Popular dengan apa?

Aku tak ingat macam mana things started. Yang pasti, the main reason is, kitorang bising. Yelah. Dah kalu korang kena baling satu dorm 9 orang form korang je, I mean, the majority in the dorm, memang la bising kan -.-‘

Haha. Masa tuh memang aku admit la, kalau kena torture je dengan senior, ada terkesan seminit dua, lepas tu mengata diorang balek. Main reason, diorang pun macam bagus sangat. Yang aneh, kitorang takde penah lantik or wujudkan ketua among ourselves, boleh pulak diorang tolong lantik, haaa. “FAR la ketua nih”

Heyya WTH. Masa tu memang aku maki hamun segala bagai. Taula muka jahat. Tapi ada gak baik weyy. Taktau camna diorang boleh fikir nak kata aku nih KETUA. Sheesh. Go die. Sikit-sikit, geng FAR. Sikit2 geng FAR. Tau la nama sedap! Sampai sekarang, ada certain people yang aku rasa, aku masih meluat kot. Sebab?

Torture besar-besaran rasanya. Dekat bilik sakit. semua form 2 2008 ada.

That was the first time aku kena teruk. Sebab selalu kalau time usrah, aku mesti chow. Yes, I did it on purpose. You know why? Sebab aku bosan diorang marah, berleter and talk about the same thing. Sedangkan diorang pernah buat jugak dulu. Heh. Sekupang tak makan kat aku.

Okay, sambung balik. Kena torture. Topic utama, sebab nak marah siapa yea? HAHA :D *evil laugh* WTH with EMO?? Macam nak gelak guling-guling pun ada jugak. Aku kena torture sebab letak layout EMO dekat Friendster aku [masa tuh masih popular dengan Friendster. Sbelum kenal FB]. Relevankah? Aku buat bodoh. Agak aneh.

Ditanya : Far, kami Nampak hampa nih asyik emo je. Emo nih benda pa? gambaq pn emo.. sikit2 emo. Apa?

Aku : laaa. Emo tu emo la. Emosional.

*masa nih aku ingat betapa aku makihamunnya depa dalam hati. Nak kata bodoh, err. Agak kasar. Kurang pandai kot. Or, maybe lebih tepat, tak ikut arus zaman. Short form pun nak kena ajar ke?
Kalau nak narrate kisah tu dari mula sampai habis, I bet aku akan mula maki diorang balik. Geram tu ada lagi bhai. Ingat aku nak lupa ka? Sheesh. Stop, far.

Masa tuh aku letak emo-emo segala bagai tuh pun sebab aku suka dia punya photography. Ugh. Malas ingat. Malam tuh jugakla yang kitorang kena berdiri setengah macam saff anirffas cerita. 

aneh jugak laa kan. tapi yang aku nak sampaikan sebenarnya, tolonglaaa. IF korang jenis senior yang nak torture junior, please okayy. carik info dulu. then torture la bila rasa dah cukup isi. kalau tak, tak pasal je berbahas.

p/s : setiap cerita kena ada moral. so, moral of the story, tegur elok-elok. jangan nak malukan diri sendiri if nak tegur orang. and sebenarnya, aku tak suka sangat budaya torture mentorture nih. bukan sebab aku selalu kena, tapi, cuba fikir jauh sikit. kalau torture tu satu, mengaibkan. dua, bukannya budak tu nak berubah sangat pun, naik menyampah dengan korang, mungkin. tapi aku tak nafikan, ada jugak yang berubah lepas kena torture. so, Depends on How YOU handle IT :)

-fartvxqhlovate

Friday, August 27, 2010

Singapore Big Concert! :)

Singapore is confirmed to have its biggest KPOP concert this year!


BIG BANG
FT ISLAND
GIRLS GENERATION
INFINITE
SHINEE
D-NA!


OMG! :) 


we are jiran with Singapore. how about if you guys come singgah sekejap ke Malaysia?^^ heee :P



CN Blue in Hongkong! :)




The indie rock band CN Blue are definitely making a name for themselves throughout the continent.
After the group’s successful concerts in Korea, Japan and Singapore, the members proceeded to Hong Kong on the 24th and were welcomed by a great number of fans.
Compared to the previously reported paparazzi in Singapore, Hong Kong fans tailed the members from their arrival in the Hong Kong Chep Lap Kok airport to their hotel.
The fans and critics were all in awe upon seeing CN Blue’s performance. The group plans to continue their Asian tour and will head to Taiwan, Thailand, Shanghai and Japan.
Source: Star NewsTranslation: addictedtomblaq @kpoplive.comWritten by: reindrops @kpoplive.com

source : kpoplive :)

p/s : i'm now a BOICE! :) i've fallen for cn blue after watching We Got Married! <3

50 followers!

to those who're following :)


thanks. though the posts are sometimes crazy and stupid,
i bet there're also some of them are useful right?


thanks 50 people :)


love ya guys.
i'll write my best.


<3


-fartvxqhlovate

my friends.

perot tong. HAHA :D that's true. nak bukti?
i show you guys, 

THIS! :) hhuk. aku and anati kena serbu! :P 

this is a very concrete prove! :DD


you know, we have our own rules. let me tell ya :)


1. puji belakang.
2. kutuk depan :D
3. bagi makan, kami diam.
4. potong part 'berdisiplin' time baca ikrar. sebab takut tak ikut ikrar tu nanti. dosa free jek :P
5. we talk straight, hate us if you want.
6. we're trying to change for good, lead us if you can.
7. we're studying, teach us if you're kind.
we're active, play with us when you're free :)
8. we laugh the loudest.
9. we are counted as limitless
10. we're doing our best in everything:)


it's US <3

majlis berbuka puasa :)

Ouh ouh :)
Annyeong-haseyo! HAHA.
Harini nak kasi detail sikit sama kawan-kawan aku. Tentang event berbuka puasa at my house :P

Venue : My House, Penaga, Penang.
Time : time buka posa bagi negeri Pulau Pinang dan kawasan-kawasan yang sama waktu dengannya.
Date : 3rd of Sept 2010
Day : Friday

Maka sedikit explanation yaa.  Mohon baca sepenuhnya^^

Why do I choose Friday? For some concrete reasons of course!
First and foremost, all the hostelier will go home that day. So, I think that is the best day for the event. Besides that, you can spend a night at my “villa” yang tak seberapa itu :P haha :D
So, bila ampa tido umah aku satu malam, will be a blast for sure! The day after that, aku hantar ampa suma pi rumah trah. Bukan utk buka rumah dy plak, tp utk tggu bus 606 kesayangan kat situ :P heheks. Bus tu kan last stop dy kat summit, sooooo, senang laa kepada budak2 BM nak balik :)

MENU!
Adehh, wahai perut-perut tong sekalian, mak aku dah kasik green light nih! Tunggu ampa jek nak decide. Die cakap, kita decide senirik laa.
Aku rasa cam nak bagi kita ada kerja sikit, aku suggest ikan bakar kat emak aku. So that kita boleh bakar ramai-ramai. Mak aku approve! :) and disebabkan Zuk dah bagi cadangan untuk dish berkuah, maka ampa yang lain boleh decide lauk biasa jela :P heee :D
Meaning, the dishes yang mak aku dah approve,

  •           IKAN BAKAR
  •           LAKSA [ zuk suggest]
  •          CUCUR UDANG [idea mak aku. If hampa tk makan, bgtw cepat!]

*yang lain-lain, sila add. Aku boleh pulak pegi cakap, ikan bakar cukup laa. Free je kena fire! Adeh :P so, ampa sila suggest another kind of lauk-pauk. 

to put it laconically, hampa kena agree lah kan. haha :P bukan senang nak mai rumah orang popular nih :P

*dah rasa macam buat essay bahasa rojak dengan ada penanda wacana suma cukup. kalau ampa ignore jugak, memang tatau laa kan~ :P haha.

-fartvxqhlovate

Wednesday, August 25, 2010

Boa's 10th Anniversary! :)




BoA thanked her fans through her twitter for following her all the way since her debut.
BoA updated her twitter on the 25th of August saying “10 years! It went so fast like a bullet. The precious times I spent with my fans, it was the greatest present I have ever received. There were things that were not easy to do being a solo singer, but it was possible because you guys were with me. I love you and thank you.”
She then added “25th of August 2000 was a Wednesday… but it’s a Wednesday again in 2010?! That’s amazing. I wonder what it’ll be like in 2020″ but then she realised that the 25th of August 2000 was a Friday.
BoA recently released her 6th Album Hurricane Venus and is sweeping across the charts with her latest album.
Let’s congratulate on BoA for her 10th Anniversary!source: stoo.com
translation: netizensusadae @ kpoplive.com

source :
Read more: http://www.kpoplive.com/2010/08/24/boas-10th-anniversary/#ixzz0xfIYQ4nU
kpoplive.com 

happy birthday 250810! :)

again. haish. dah tua semua kawanku :)


this post, special dedicated to , Ward^^
well. i don't tell their sikap. i only write their profile.
sebab not my type untuk bercerita online. 
if i narrate, mulutku memang lancar.
nak menaip panjang, malas sikit :P


eheh. ini beliau. 


haha :) 


nama :Nadhratul Wardah Adnan. [pemegang nama paling sedap dalam geng buat masa nih :P]
nick : 
ward, abg ucop-.-'
address : 
Taman Bertam Indah, Kepala Batas
DOB : 25
 August 1994
hobby : 
perasan. tgk vido korea.
tahap keperasanan : 
boleh tahan. tp thp sederhana je kot :P
ambition : err. aku tatau. sorry ward!!! :P
boleh dihubungi :

ward @FB





may Allah bless you my friend. i will always love you!
sangat gembira dapat kenal hang.
heee :P tak sangka kan, sagerombolan kita yang dulu sombong satu sama lain masa form 1,
naik form 2, ouh.
haha. orang lain yang taktahan dengan kita.
bukannya apa. tak kenal sangat tuh :)


have a blast! doakan kejayaan kita bersama :) <3

with ,
-fartvxqhlovate :)

Monday, August 23, 2010

speech from yunho in smtown live concert :'(

After BoA, it’s the time for U-Know Yunho and Choikang Changmin to take over the stage.




Prior to their first appearance, the audience were surprised with the dim of lights and silence on stage for around 3 minutes. Then slowly U-Know Yunho and Choikang Changmin appeared by holding on a wire, sliding from about 50-100 meters height of 3rd floor to the stage, the cheer of fans and light sticks soon emerged out of the darkness.

U-Know Yunho and Choikang Changmin started their performance with medley of TVXQ debut hits. In this stage, Kyuhyun, Jonghyun, YeSung, and ONew appeared as special guests. The following performance was new song that is especially prepared for SMTOWN LIVE entitled “Maximum”. The two people showed off strong and powerful dance performance throughout.



After finishing their performance, U-Know Yunho said, “Do you all wait for so long? Thank you for all fans who have been waiting for us. It’s been a while since we stand on stage so it feels so nice. Since it’s been a long time, we wanted to surprise you so this event (using wire to enter the stage) was prepared.” and “Watch over us to see how ‘TVXQ’ will become in the future. We keep asking for your unchanging love.” fans responded with a loud cheer.

Choikang Changmin as well, “I would like to thank all fans for your endless love and interests. Until now we are still ‘TVXQ’” and “I’m going to work hard. So please continue to watch over us.” he said reflecting his affection to the group and received warm applause


p/s : i want to cry. please :'( stay strong cassies! AKTF! T.T



Sunday, August 22, 2010

Rankings for Mnet Best Voice Idols revealed!


Mnet has ranked a list of 30 talented idols who all have beautiful voices. The best voice turns out to be SG Wannabe’s JinHo while taking second place is 2NE1′s Park Bom.
1. SG Wannabe’s JinHo
2. 2NE1′s Park Bom
3. SS501′s YoungSaeng
4. DBSK’s JunSu
5. 2PM’s JunSu
6. SHINee’s JongHyun

7. 2AM’s JoKwon
8. 4Minute’s GaYoon
9. Super Junior K.R.Y.
10. f(x)’s Luna
11. BEAST’s YoSeob
12. Wonder Girls’ SunYe
13. 2AM’s ChangMin
14. Miss A’s Suzy
15. Davichi’s HaeRi
16. Sistar’s HyoRin
17. Brown Eyed Girls’ GaIn
18. SeeYa’s YeonJi
19. 2PM’s JunHo
20. Kara’s GyuRi
21. Secret’s JiEun
22. SNSD’s TaeYeon
23. Brown Eyed Girls’ JeA
24. FT Island’s HongKi
25. T-ara’s SoYeon
26. MBLAQ’s G.O
27. Big Bang’s TaeYang
28. ZE:A’s Kevin
29. SNSD’s Jessica
30. C.N.Blue’s YongHwa

Korean Band Official Fanclub Names

  • Super Junior fans are called ELF because it stands for Everlasting Friends. It means that their fans will always be their fans & love them no matter what. Also, it means that their fans are more than fans to them, they're more like dear friends.


  • SNSD fans are called S♥NEs because it means that SNSD & their fans are one. Hence, the pronunciation of S♥NE as "So One."

Other fanbases ~

  • SHINee's fanclub, SHINee World is taken from the title of their first album & because Shining Land = SHINee + World. It's also known as Shawol, which is just a shortened version of the two words combined.

  • DBSK's fanclub, Cassiopeia, is the name of a constellation with 5 main stars & there are 5 members in DBSK. Without a star, Cassiopeia [the constellation] wouldn't be Cassiopeia so they're emphasizing the importance of every member.

  • 2PM's fanclub is named Hottest because JYP considers 2:00PM as the hottest time of the day.

  • 2AM's fanclub is named I am because 2AM + 2PM = One Day. I am + Hottest = I am Hottest. Very clever ~!

  • FT Island's fanclub is named Primadonna because it's the name of their first album's song title. It also means that their fans are the heroines of their lives.

  • U-Kiss' fanclub is named Kiss Me & I think the meaning behind that is pretty obvious ^^

  • Kara's fanclub is named Kamilia because it's a combination of the words Kara & familia.

  • 2NE1's fanclub is named Black Jacks because Black Jacks is also known as Twenty-One.

  • CN Blue's fanclub is named BOICE because it's the words "voice" & "blue" combined.

  • ZEA's fanclub is named D.I.Y (I think) for obvious reasons.

  • MBLAQ's fanclub is named A+ because all of the members' bloodtypes are A & it also means their absolute quality (from Music Boys Live in Absolute Quality) is A+.

  • SS501's fanclub is named Triple S because the first 2 S's are taken from the band name, which stands for Super Stars & they added on another S, which stands for supporter.

  • Brown Eyed Girls' fanclub is named Everlasting. Idk why though... Wish their fanclub name wasn't so close to SuJu's -_-

  • f(x)'s "fanclub" is named Aff(x)tion, pronounced Affection. Meaning is obvious. It's not an official fanclub yet though, just the name of their international forum.

  • 4minute's fanclub is named 4NIA because 4minute + Mania = 4NIA.

  • B2ST's fanclub is named B2UTY. Obvious reasons.

Oh, I found fanclubs for individual members:

  • MIRacle - Mir (MBLAQ) *obvious*
  • Soonja - Thunder (MBLAQ) *Idk the meaning behind this one*
  • SeungHolics – Seungho (MBLAQ) *obvious*
  • Flames – Minho (SHINee) *because his nickname is Flaming Charisma*
  • Blingers – Jonghyun (SHINee) *because his nickname is Bling Bling*
  • Lockets – Key (SHINee) *key-locket, get it? :)*
  • M.V.Ps – Onew (SHINee) *In their debut song, Nuna You're So Pretty, Onew sings "Nuna you're my MVP"
  • Taemints – Taemin (SHINee) *After their debut, Taemin would always carry around candy with SHINee wrappers to give to nunas. I think this is the cutest fanclub name ever!!*
  • J+ - Joon (MBLAQ) *a play on MBLAQ's fanclub name, only replacing the A with his first initial*
  • Jaywalkers - Jay Park/Jaebeom *obvious
  • PETALS - Kim Heechul 
  • Soonja  - Thunder ( because he call his backpack soonja)

    not my own writing. took somewhere :)
    really appreciate it^^

    Saturday, August 21, 2010

    South Korea’s Best ‘Eye-Smile’ Male Ranking

    1. FTISLAND Lee HongKi 5.9% (3,760 votes)
    2. 2PM Nichkhun 5.7% (3,623 votes)
    3. Super Junior Donghae 4.8% (3,097 votes)
    4. CNBLUE Jung Yong Hwa 4.7% (3,010 votes)
    5. Super Junior Leeteuk 4.6% (2,937 votes)
    6. Jang Geun Suk 4% (2,535 votes)
    7. Super Junior Lee Sungmin 3.5% (2,257 votes)
    8. SS501 Kim Hyun Joong 3.2% (2,072 votes)
    9. SHINee Onew 3.2% (2,038 votes)
    10. Big Bang G-Dragon 3.2% (2,049 votes)
    11. Super Junior Kibum 2.9% (1,839 votes)
    12. Kibum 2.8% (1,827 votes)**
    13. Big Bang Taeyang 2.5% (1,602 votes)
    14. CNBLUE Kang MinHyuk 2.5% (1,629 votes)
    15. SHINee Taemin 2.5% (1,606 votes)
    16. 2AM Jinwoon 2.4% (1,528 votes)
    17. Super Junior Kangin 2.3% (1,459 votes)
    18. 2AM JoKwon 2.2% (1,387 votes)
    19. Big Bang Daesang 2.2% (1,431 votes)
    20. 2PM Junho 2% (1,257 votes)
    21. FTISLAND Choi Min Hwan 2% (1,307 votes)
    22. BEAST Kikwang 1.9% (1,215 votes)
    23. BEAST Yoseob 1.9% (1,216 votes)
    24. Rain 1.9% (1,197 votes)
    25. Super Junior-M Henry 1.8% (1,151 votes)
    26. MBLAQ Lee Joon 1.8% (1,150 votes)
    27. 2PM Taecyeon 1.7% (1,102 votes)
    28. SS501 Park Jung Min 1.7% (1,100 votes)
    29. 2PM Junsu 1.6% (1,002 votes)
    30. SS501 Kim Hyung Jun 1.6% (997 votes)
    31. SHINee Minho 1.5% (976 votes)
    32. MBLAQ Thunder 1.4% (904 votes)
    33. MBLAQ Mir 1.3% (852 votes)
    34. SS501 Heo Young Saeng 1.3% (804 votes)
    35. (DBSK) Yunho 1.3% (830 votes)
    36. Lee MinHo 1.3% (842 votes)
    37. Lee Seung Gi 1.2% (748 votes)
    38. U-Kiss Kevin 1.2% (791 votes)
    39. U-Kiss DongHo 1.1% (730 votes)
    40. Lee JunKi 1.1% (705 votes)
    41. (DBSK) Kim Junsu 1.1% (715 votes)
    42. (DBSK) Changmin < 1% (452 votes)
    43. Yoo Seung Ho < 1% (390 votes)



    those with large fonts are my biased! :) the red colour font belongs to my beloved boyband ever! AKTF! and those with bolded font also goes to my beloved boys that always stay strong there on the stage. i LOVE you guys!

     Kpop
     Kpop
     Kpop



    love,
    fartvxqhlovate :)