Friday, December 31, 2010

We were not that naughty, we're kinda cheeky :)

Well, aku pun tak sangka ni perangai aku and kawan-kawan dulu. Ahaha. Bila diceritakan balik, well, best gila doe. Dulu memang berlagak and bangga gila sebab tak suka ikut rules. Tapi tak dapat ganjaran pun. Some of my friends kena kicked out siap. HAHA. tak tahan sangat la tuh :P 
Tapi things were fun. Bila ingat seronok je, tak kira benda lain pun. Nak tau tak cerita? HAHA. kalau rajin, baca suma nih. Memang I was not in the conversation, tapi I was there in the story :) Lawak doe ingat balik.
Dulu selalu marah dengan kaki report-retort sebab suka report AJK perangai kami. dengan berlagaknya cakap : kami ada pengalaman, hampa apa adaaa? aaaa, nasib sekarang dah baik. kalau dok cakap lagutu lagi, taktau lah kan :P so, ENJOY reading this!







*click image for bigger picture :)

Here's to the crazy ones. The misfits. The rebels. The trouble-makers. The round heads in the square holes. The ones who see things differently. They're not fond of rules, and they have no respect for the status-quo. You can quote them, disagree with them, glorify, or vilify them. But the only thing you can't do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
~ Jack Kerouac


I love my friends.
I miss the old days seriously.
Now dah besar, dah senior. 
whoa, that sounds funny,
but that's life :)


Love,
Fartvxqhlovate :)

Game di Ambang 2011 :)

Salam'alayk. Well, best woah main game nih kat FB. heee.
game apa nak tau?
Game nombot2 jak :P
Start dgn statement nih :
Inbox me any number between 1 and 5000 and I'll make my status your number, and what I think about you :) Fun thing is, only you and I know what your number is. Post this as your status.


So, aku pun bagi la certain2 number dekat org :) And berikut adalah payback dari mereka :D


Orang pertama aku bg nombot ekoq aku nih ialah senior aku. So, 
Part 1 : Komen Senior-senior + ExSenior :)


Afiq : 
11- junior aku yg aku suka sakat. hahaha. sori la ek. main2 aja. no offense there. dan aku kenal ng pun melalui FB jugak. hebat2~ mmg berguna FB ni. hahaha dan kurang2kan la korea thingy tu tau sebab nak SPM dah cek oii. and yeah, ma'at taufiq wannajah on ur exam next year! :)


Kak Mekna : 

‎117 - hai junior si pminat korean actor;) dh besaq dh kan. nex year spm dah. kenal kat fb n adala jgak trsrempak kt skolah tp x tgoq sgt sbb ceq pemalu. hahaha. suka ur style yg happy go lucky n sllu cool ja. best of luck ok.

Kak Papat :
1460 : haha i think u're one of the slumber-est juniors that i've ever had! haha, i love the way u speak everything out in ur blog and yeah i enjoy reading ur blog. eventho i dont really like k-pop or anything related to that, still, i'm impressed with ur k-pop knowledge! u seem to know everything! hahaha, :D

Kak Piqah :
‎117 : hey girl, nice dpt knal ngn ampa smua, gila2 time camp p.pteri and all that, jgn lupa, spm! hahaha. i know u can do the best kan, and yeah, saja nk bgtau drive g sk sniri mmg bestt. hahaha, chill oke. utamakn yg pntg2 dlu, may Allah bless u n success in ur future oke. :)

Kak Nada :
miss 117 : hey soul sista! haha. thnks sbb sudi dgr cerita duka lara saya nuu. u r a very nice junior. neomu neomu neomu chua ♥. mmg kita asek duk berebut suami2 kita yg HOT gilaaa tu, tp rebut2 mnje jee. hehek. do the best for ur upcoming spm. do pray for me too. take care :)

Kak Aten :
117 : my dear..lebbiuuu,ahahahaha..u r very sp0rting!!creative sgt..sgt baik dlm mmberi kerjasama..very gud girl,c0meyl lak tu n ska snyum..thnx 4 being my great sis..ahahahaha,gud luck dear!!♥

Tce Feeqah :
117 : mula nampak cam kerek la..sebab dia jarang senyum. heee~ tp dia sebenarnya baik hati dan rajin. sesuai la jadi ceti.. sgt gilerkan artis dari korea. Boleh kamceng plak ngan dia. Makan2..men boling dan story2.. hehe

Part 2 : Friends :)

Ikmal Hakimi :
17 : Aku kenal hg time form 1 (satu klas la kn?? klau x salah..). Sgt bgus tmbh2 hal2 yg melibatkn kelas. U know wat i mean rite? Erm.. apa lg? Aku x tau nk describe hg sgt sbb staun ja aq satu klas dgn hg.. tu pun dh lama.. n d last thing is let's do our best in SPM 2011! :)

Addeen :
‎1115!!!!hehehehee...sayang hg!!!!omma!!!!!!!lama dah kebajikan anak2 hg terabai!hehehehe.nak kena report ni!! knal hg since f1.....well...bnyk sngt memory.....smpai nak meleleh sgala air klu teringt (hiperbola sngt kah??)hehehe.chaiyok for spm!!!!!mian for everything...happy new year!!:*♥:):D♥*

Awa :
17 :) i like this num n its owner too :) haha. oke. shes really HOT ! haha. i like ur style babe ! photogenic laa kau ! hehe. knl since skula rendah lg. PUJI. hehe. hurm. ♥ ♥ aku suka kawan dgn kau. sbb kau agak faham aku ! :)

Dayu :
‎17- aik apehal 17 ney??neway ak suka sgt kwan ngn ang,,kenai pun da lama ;) hahaha ak xkan penah lupa ke'gabra'an ang n ke'excited'an ang,,,love you ♥~~ hrap2 bley kwan ngn ang smpai bila2,,coz bley gak ak tkan2 mka ang bila dya merah~~

Eika :
‎117- jgn emo sgt macekk. katok pala satg. HAHA bez kawan ngan ang. asyik tjerit supa org tak betoi jahh kalu sembang ngan ang. bila ang bcherita. HAH!! byk emosi yg ang pamerkan tau dakk. dari ak tkedu mdgar,jadi sayu plak. tb2 tgelak cam org gila jahh. muka 2. kawal skit blusherr. HAHA. taun depan kita chaiyok2 ah. even tak sekelas. ak akn mai wat hingaq gak kat klas ang. biar retak lantai pa suma. tunggulah^^ haha.

Ned : *punya pemalas tkmw post kt status dia -.-'
6056-kawan baik yg comel tyme kecik2.tyme besar dia kata dia cun.haha :D sorry lupa tyme kecik tp skrg aku igt hg forever. :) bkn byk sgt nk ckp.antara kwn plg baik aku ada. dan kngan yg plg bes dlm 4ik dgn hg.ckp byk kot tp boleh la buat aku happy bila smbang ngn hg. stdy rajin2.tahun ni spm.tahun2 yg strusnya msuk U plak.so kita bg sma2 brjaya. Friends Forever. gud luck SPM 2011 ♥

Mel :
Okey game nombor ni skali ja aku main. jgn hantaq nombor dahh haha:D utk no 17-mula mula jumpak masa f1 sbb sekelas.Ada la conflicts throughout the year haha. ya laa bdk bdk lagi eheh. dia ni mmg tau segala benda ttg K-pop*literally haha. baik,friendly and satu nasihat,don't mess with her ahaha:D all the best SPM nanti. bagi dpt 7A+ and 4A:)

Trah kawan aku dari Perak :
117 - haha..mmg malu sgt dgn die ni wktu first2 tu..yelahh mne xnye..da lah xknal tetibe nk marah2 lak kan..tpi as what u say..cter lame..n ak sonok gile bile da knal kau..yaa mmg mcm kite da knal lme..byk advantages ouh kwan ngan kau..jinjja..bole ak kongsi pasal korea ape2 ke..haa..n whateva it is..nice knowing u dear ~♥..all the best for spm too ~~

Nazir :
177_haha,walaweh!payback ar?hehe,0keh2,nice,frenly n cute !haha!yeah,tuh dlu,haha,tp we always be fren,haha,pnah klas skali,buring2 slalu smbng ngan ang,haha!n,all the best 4 SPM!strive4excellent!haha.n 0wh,aq jmpa a**p yesterday,HAHA!

Anis :
‎117- u r great! ska gilak kwn ngn hg. kta kn byk share secret. kn2? hehe hope hg leh jdik pndgr secret2 ak nih lg. lg stu, thnx sbb bntu ak time ak wt mslh time f3 tuh. igt x? msa bulan 5 pnya kes. hehe :P

ZZM :
‎117 - erm, orgnya sporting... walaupn ak x bpa rapat sgt ngan ang.. fren forever ya! :D gud luck spm2011

Nisah :
117 . slm :) hello :) terima kasih daun pegaga sbb post pasal aku :) hehe . mcm biasalahh , aku kenal hg time hg dtg skbi la an . :D seorg yg sgat open . stylo . jeles lagi tgok jam putih hg yg stylo mylo . suka ckap byk-2 n aku suka org yg ckap byk-2 . haha . may Allah bless u always :) n hg sgat putih n lawa ♥ straight As spm yawww :) frens forever :)

Saff :
‎117 hyeeeeeeee ♥ gubra ketaq gelabah excited, suma tu hang :)) dan kawan yang baik. nasihat yang ummpphhh :))

Part 3 - Juniors :)

Puteri :
6056- yeayy,happy kot sbb anda hntr message :P aa kita knal sjak 2008,igt?hee sy drjh 5 lah waktu tu :D and yes tahun 2010 menjadi tahun kerapatan kita :p kita mula rapat tru facebook then jmp kt skola wkt hari sukan.pu3 pegi beli air dkt anda then mrajuk sbb anda tk senyum dkt pu3 :( haha puas anda pujuk sy kn?muahahaha nk buat lg lah :D ILY very much, hope our friendship will stay till the end :)
strive for excellence, best of luck-gudluck-all the best exam next year and please please abaikan korea sebentar tahun hadapan, just for your sake. nak exam penting kan?
*the longest post I have ever made :P
moga berjaya dunia dan akhirat ♥

Lia-nur :
‎11-senior aq admire dri f1,1st time nmpk wk2 prjmpaan uniform..+thing special psl akak ni:)byk ckp thru fb n blog..kak 11 ni sporting je,i like it:D plus aq plak mmg mnat entri2 dy kt blog..pnah jgak sma2 g kem kn..tercuit aty tgk keletah dy,hehe cute lolz..kak 11,ska tgk mpa snyum n x lpa jgak muka bila mpa srius..2 2 nmpk comel,hikz..nyway,kmi doakn mpa str8 A SPM nxt year amin :)

Aween :
6056 - mwahoho . senior perempuan from 4 pertama chekk tegoq :D kena bangga niy . HAHA . kami suka sangat tengok pitcha sis dengan kembar dua yang cute ituu ! comel comel . akak unn macam spoting . mungkin akak tahu kott tntang kami dengan kawan akak tuu . huhu . apa apa un , good luck in your life !

Aida :
‎117=Aa~Snior pmpwn aq yg cmel n sporting hahah:D..Klw nk cri plakon,jmpe jer dy ♥!Trerr woo brlkon~ Aq ske ble dy ckp bi pompngpompng kdg2 aq xfhm haha:D! Knl dri f1 mlalui pndu,tpi knl lbeh mndlm lgi dlm blog laa! :D..Aq dh lme nk curi kzen dy yg dnia n dmia uh(klw sla lgi xtw la ~~) tpi xcuri2 pn! Grm lme dh tnggal tnggu mse jer,klw bleh tuu dy2 skli aq nk culik mhaha:D!Gdluck spm taon dpn,ske anda ♥


That's all kot :) Rasanya aku tk miss sesapa kot :P Hope so! :) Well, bila baca komen-komen tuh tk kira la positive ka negative ka, rasa agak lawak laa. ehee :P well, I realize one thing doe, FB banyak membantu mengeratkan hubungan semua orang :) Schoolmates babe! bukan classmate jek, bukan bedmate jek, tapi SCHOOLmate! :D that;s just something special. thanks atas segala nasihat dan doa jugak :) and sorry for everything :P May Allah bless you guyss^^

Thursday, December 30, 2010

Aegy Annyeong - Hello Baby Far's Version :)

Holla! Salam'alayk.
Eheeee :P Hello! 
Aegy bimakna baby
Annyeong bimakna hello.
So, it means, Hello Baby! :) Tapi kali ni, my version :P


Kalau SNSD yang cun melecun and cute miut nih :


dapat little cute Choi Kyungsan untuk dijaga :


Malah, tak kurang jugak SHINee yang handsome nih :


turut dipertanggungjawabkan untuk menjaga Jung Yoogeun yang comeyyy:



Aku pun pernah berpeluang menjaga the cute twins :


Damia Dania! :D

Heee.
Bukan apa.
saja ja nak menulis nih.
sekolah dah nak start.
Tah bila pulak boleh tulis lagi.
Mak aku bagitau awal-awal dah nak simpan modem.
Adeh -.-'
Takpela. Positive positive.
Uhuu :)
Apape pun, 
Keep blogging bloggers!
Doakan aku untuk, errrr,
malas mention.
Es Pea Am tuh ok? :D
heee.
SPM!

Love,
Fartvxqhlovate <3

Tagged by AinaAthirah :)

Salam'alayk! :) Tagged again : Tag from ena :) cik ainaathirah!  Adik nih dah susah payah tag, maka kena lah kakfar jawab :)

1. bagi 3 makanan yang korang paling suka dan bagi spesific nama makanan tersebut dan the way you like it ..

Actually, aku jenis tolak batu dengan kayu je. Tapi,dah soalan cenggini, kena jawab jugak laaa.
Sayur - apa-apa jenis sayur sahaja sebab aku wajib ada sayur dalam meal aku :)
Mee Hailam - masa dok hostel dulu, ni feveret aku! kalau supper ada meal nih, aku mmg awai pi laaa. ahaha :P
Sushi - yang ni feveret. tapi jarang sikit nak beli sbb susah dpt. nak buat tk gheti. hee

2. jenis air apa yang korang paling suka ?

Milo - favourite! :D everyday minum! 
Apple Juice - kadang-kadang
Lime Juice - jarang-jarang!

3. Which type of food yg korang prefer , pilih 3 .. malay , chinese , japanese , western , italian , mexican or arabian?

-Malay
- Western
- Japanese
*actually, aku suka semuaaa! *gulp!

4. apa makanan yang korang paling expert masak ? dalam kata lain xyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa , orang akan kata "wah .. sedap giler ! " ..

Haha :D I'm good at baking kot :P Cake, Peach Cobbler. Kalau cook, I'm good at cooking vegetables of course :) Dah yang tu aku makan :P

5. semahal mana korang bayar untuk makanan korang ?

Aaaaa, selalunya, kalau satu meal lengkap semua sure dalam RM10 laaa. kalau lebih aku hangin jugak la. aku agak kedekut. or lebih kedengaran positif, aku seorang yang berjimat :P

6. beri nama restoran pebret .. apa makan kat situ yang paling sedap ?

- Err, Pizza Hut? Jarang makan luar unless kalau aku keluar ke mall. That'll be the place I'll eat. Food court.

7. ayam , kambing , lembu , itik , burung puyuh , burung wak2 , landak , merpati , ayam denak .. mana satu yang korang suker ? kalau korang ada suker yang lain aku xlist , bagitau je lah ..

-Ayam la kot. Yang lain tuuu, errrr, pelik je. ahaha.

8. restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda ? dan makan/minum apa ? kalau korang ingatla ..

Tettttttttt.

9. apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang ? kenapa ?

tettttttttttttt.

10. kalau pergi rumah orang .. korang harap tuan rumah tu hidang apa ?

-Apape jela. Rezeki orang nak bagi :)

11. makanan yang mmg korang tak boleh nak telan langsung .. sama ada tak sedap/tekak korang dah kembang ..

Spicy food. Harap maaf. I lidah omputih. tk gheti makan pedaihhhh!


12. menu raya yang paling disukai ..

Soto dan rendang and all laaa :)

13. jajan/cekedes fevret ?
err jajan tu apaaa? junk food ehh? err, kalau junkfood, emm, jarang mkn kot.

14. beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang suka ..

-Ikan sumbat/Ikan belah belakang
- Sayurrrrrrrrrrr :D

15. makanan yang paling pedas korang makan .. sapa masak ?

-Errrr, mak aku suka masak pedas walaupun dia tahu anaknya yang sorang ini special case -.-'

16. korang kalau jumpa orang yang bagi TAG ni , apa agaknya korang hidang/belanja ?

-Ehhh :) Nak apaaa? meh kakfar masak^^

17. sila TAG 5 orang dan paksa diorang buat tag ni ..

Nak paksa tu tak reti la kan. tapi, harap-harap buat jela yeee :)

Monday, December 27, 2010

Maher Zain - InsyaAllah.

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah 2x
Insya Allah we`ll find the way

p/s : buntu pada perkara yang tak sepatutnya. tengah lost -.-' ahhhhhhh. penat. that's it. I wish that day never happened! never. penat ingat. and turn to Him. again. 

Answering Tag

I was tagged. so, jawab jela.




1. Adakah Anda Rasa Anda Hot?!
 errr, HOT is such an annoying word -.-'

2. Update waLLpaper yang digunakan sekarang?!
 errr, nak tau sangat ke? segan lah! :P haha. tengok layout aku. same picture :)



3. CeRita Pasal Gambar Nie?!
 aaaa, they're my models. super cute. tengok diorang selalu aku rasa nak senyum. so, that's it :)

4. kaLi Terakhir MaKan PizZa?!
 ouh. along bawak makan kot. kat sunway as usual. tp tk ingat bila.

5. Lagu Terakhir aKu Dengar?!
 Ok, semalam, Dynamite - Taio Cruz.

6. aPa Yang anda Buat selain selesaikan Tag Ni?!
nothing. aku buat satu kerja satu masa. heee

7. Selain nama SendiRi, anda Dipanggil Dengan nama Apa?!
nama, Farzana Rosley. orang panggil, Far, Farey, Koley, Kemboja, Yana, Maklang Najwa, Najwa. That's it. kottt.

8. Tag Lagi 5 Orang~
aaaa. 




9. Siapa Orang Nombor 1 denGan Anda?!
 bestfriend aku. :)

10. kataKan Sesuatu Kepada Orang Nombor 5?!
kak nada? errrr, Donghae's mine. heeee

11. No.3 ada Hubungan Dengan SiaPa?!
 hish. yg ni aku taktau. tk terfikir lak :P

12. bagaImana Pula Dengan Orang No.2?!
 dia ni, bestfriend aku gak :)

13. Kata2 CinTa Pada Orang No. 4?!
 tayah cakap la. i segan. haha, eika, tunggu McD ucap kat hng jela eh :P

14. BerikaN  fakta Yang Anda Tahu Tentang Orang Yang anda Tag?!



Zamira : well, nak tau apa habaq meh? suma aku tau. *rasanya laaa :)
Saffrina : dia ni pun lebih kurang je. tanya je pasal dia, i'A tak miss laa. heee
Afiq : dia ni, senior aku. sekadar tag sebab dia rajin blogging jugak. taktau banyak sangat. yg pasti, dia 17 tahun. Prefects :)
Zaeika : ni pun sama je. aku tau banyak :) jenuh nak cerita. haha
Nada : well, specifically, KAK nada. dia ex-senior aku :) agak kamceng. selalu berebut Donghae. banyak jugak tau sal dia. tapi random things jela. not really detail. that's it :)


Muchas gracias.

Saturday, December 25, 2010

Peminat Fanatik Korea.

Hello! Annyeong! Salam’alayk :)

Well, hari ni, aku nak cakap benda yang takda faedah pun. Kalau rasa nak baca, silakan. Sekarang nih tengah meletup cerita You’re Beautiful kan. So, aku ada terbuat kajian secara tak sengaja. Hehek. Kajian ni sekadar suka-suka. Post aku nih mungkin sinis, so kalau berani, baca la.

Kau fanatic korea? Baik aku ceritakan beberapa fakta berdasarkan kajian aku nih. Peminat fanatic korea terbahagi kepada tiga jenis.

- Jenis pertama, minat Kpop.
- Jenis kedua, minat drama.
- jenis ketiga pulak, minat Kpop dan drama sekaligus.
* Kau pilih kau dalam golongan yang mana and meh aku ngomen pasal kau.

Golongan yang aku sebut tadi pun terbahagi kepada beberapa jenis jugak. Selalunya peminat yang paling boleh diberikan taraf senior adalah golongan yang minat drama serta Kpop sekaligus. Sebab golongan ni seems like knowing every part of korea. Which means, aku la tuh kan. HAHA. *snobbish gila. Jangan layan.

Baiklah. Sekarang aku pandang remeh pada golongan yang minat drama. Selalunya golongan ni selalu menimbulkan masalah bila berebut pasal mamat-mamat Korea yang sampai kucing bertanduk pun belum tentu nak pandang korang kan. Sebagai seorang KoreanFans Sunbae, aku rasa annoyed tengok orang minat Lee Minho, Kim Hyungjoon and yang sewaktu dengannya. tapi knows nothing! absolutely nothing -.-' auwww. 

Things started dengan cerita Boys Over Flower tu kan. Aku tak anti pun dengan Flower-flower boy tuh. Yela. Diorang pun tak mintak untuk dilahirkan berbakat and at the same time kachak kan. Dan sekarang, mula lah golongan peminat Hwang Tae Kyung, peminat ShinWoo and Jeremy. Well, *sambil asah kuku and muka annoyed, cerita tu dah lama lah. LAME! -.-'

Golongan kedua pulak golongan minat Kpop saja. Golongan ni selalunya suka tengok variety shows korea and suka je la apa-apa yang menayangkan suami-suami yang tak ter’declare’ diorang tuh. Golongan ni ada macam-macam ragam jugak. Setengah ok. Setengah memang tak dapat den nak nolong kefanatikan tuh. Golongan Kpop ni aku suka sebab satu jela. Mostly minat sebab bakat. And only a few je minat sebab wajah. And usually mamat-mamat korea ni memang bertuah. Bakat memang ada. Dah tuh, kacak pulak. memang bonus la.

Contoh, group paling popular, TVXQ. Kalau nak minat korea and tak kenal TVXQ, pergi terjun laut la. Buat malu je. Haha. *tapi jangan risau. Tak masuk piawai soalan exam :)

Haa,see? mamat TVXQ nih mana hensem sangat pun. Biasa-biasa je. Aku terpaksa admit bahawa, Donghae Super Junior tu lagi kacak. Tapi dah diorang ni berbakat. what to sayyy?

So, post yang takdak guna ni sebenarnya nak ingatkan thousand of fanatics out there, takpayah gaduh-gaduh kalau minat diorang. Mimpi siang je diorang nak pandang korang pun. Korang jela eh. Aku tak. Haha :D gurau :P

In conclusion, tak payah nak risau kalau taktau banyak pasal diorang. Firstly, tak masuk piawai dalam soalan SPM. And penting sekali, tak bawak masuk kubur. Ahaaa. Diorang bukan boleh baca Al-fatihah untuk korang pun bila korang mati nanti. <-- ni ayat bapak aku. Memang harsh gila. Menusuk qalbun. Haha. And pasal aku pulak, aku dah tertau banyak kan, nak buat macam mana. Just, DON’T fight. That’s embarrassing. Jatuh saham.

Ni nasihat untuk aku sendiri sebenarnya. Sebab aku hangin ramai akan fall for Jang Geun Seuk, a.k.a Hwang Tae Kyung tuh. Boyfie aku ok! :P *mula dahhhh. Haha.
So, abaikan jela yek. For fun.

Love, 
Fartvxqhlovate :)

A day with Double D! :)

Salam’alayk.

Harini aku nak bercerita about my day. Err, well the day is not today of course. It’s at 24/12. It was beautiful. Seriously! Specifically, it’s not really a day that I celebrate the end of my intensive class. Tapi, lebih kurang macam tu jugak lah. Sebab the way I celebrate it is different :P Wah intro aku ayat macam apa je kan? :P

Jujurnya aku nak cakap kat sini, aku super duper sungguh amat sangat ter dan paling HAPPY plus in seventh-heaven giga gila sebab aku spent a day with the twins! Ahaha. Pada orang lain yang membacanya, well, mungkin nak anggap, alaaa. Takde mende pun nak cerita. Tu je. Heh! Tu je pekenama?! Seronok kot sehari boleh tengok budak-budak sengih and senyum though menangis sikit-sikit tu, benda normal la kan. Tapi memang seronok! Yela, tambah pulak kembar kan :P limited nih. Heee.  Ohh Damia wa Dania, senyuman antuma sangat menyenangkan! HAHA. Parah pulak :P Sopa orang jatuh angau je. HAH! Memang aku angau dah dengan dua budak comel nih!


So, sehari yang aku spend tuh, berbaloi kot. Tapi aku tetap rasa tak puas. *dengan tamaknya!

Well, aku tukang bagi depa tidur, layan depa main, suap-suap makan sikit and apape jela. Turut dibantu mak sedara serta bonda mereka semestinya :P Kepuasan dan kegembiraan ternyata lah! :DD tapi aku nak letak gambar tkda, sebab fon mak aku jatuh tengah jalan. And hilang bila carik balik. So, wassalam jela en. Yang pasti, super cute laaaa :) Love you Damia and Dania^^ and just to get you jealous, Damia yang kakak tu dah macam ok dengan aku :D heeee. I LIKE! Dania pun ok je. Cuma seperti biasa, Dania aktif^^ Damia pulak hulur tangan bila aku hulur tangan aku kat dia! ♥ ♥ ♥That’s the most beautiful feeling I’ve ever felt! Rasa nak lompat jak! Tapi cover-cover lah. Rumah orang :P heee.


And muchas gracias to pihak-pihak berkenaan, Maklang, Paklang, kakteh, kaklang, Una, abang kamarul, kucing2, and suma sekali lah atas layanan baik itu yeee :) patik berbesar hati dapat bermain-main di sana <3 ! ada masa dan ketika, I takde masalah je nak pi main lagi :)

Love,
Maklang Najwa.
Fartvxqhlovate <3 

Thursday, December 23, 2010

It's all About the Reunion.

Salam'alayk.
This post is about my reunion. I mean, My friends and I. We had a reunion yesterday.
So, this is it! :)


Starring :


-Rohaizat Haziq and Ieqah Adzim as the never-on-the-spot-on-time kid. *sentiasa lambat.
-Farzana, Fatyha and Azzarul as the-kids on the-bus. *pergi naik bus
- Nabilah as the sopan kid. *pakai baju sopannn :)
- Aiman, Syamim and Yazid as the budak-naik-moto kids. * pi naik moto. berani gila -.-'


There's no story to narrate. *puncanya ialah keseganan dan kemalasan menaip :P


cukup lah sekadar aku katakan bahawa, sangatlah menarik! :D
Terlepas sudah rindu aku yang aku simpan lama nih.


And yeah, Million thanks to bestfriends, 
Ieqah and Izat for the ole-ole from Japan, Thailand and Singapore.
Memang nice :)


To Bella, OH! After two years, it's good to see you again! :') 


To Tyha, we'll keep seeing each other after this :)


To Aiman, Yazid, and Syamim, jumpak selalu je kan :) Takpe tak jadi hal.


To Azzarul, errr. tak perlu apa kot. Everyday tengok hang =.='


And also, the unexpected meeting with Farah Nadiah Mohd Fikri! :D OMG :) sangat lama kan? After 8 years! It's different. Hang cakap aku laen, hang pun dah lain lah weh :P HAHA. lagipun, takkan nak maintain kecik lagi macam dulu kan. heee :)


I just miss those days. Now dah besar. Dah nak SPM pun kita semua kan? :( Takut lah pulak. AHAHA :D
Apape pun, we'll keep seeing each other lagik. Jangan putuskan hubungan nih :) I LOVE YOU people! :)


So, this is it. The pictures. Credit to Ieqah. I just edited them :P



*the girls :) FAR, BELLA, TYHA, IEQAH :)



*aku terpaksa resize! :') My friends^^, 


Hope to see you guys again :)
After SPM, Genting Highlands kan? HAHA. I'm always on :P
As long as none of us dapat PLKN.


Apape pun, SPM dulu, do our best :)
I'll pray for our success^^


Love, 
Fartvxqhlovate.