Saturday, July 16, 2011

Agama dan Politik di Malaysia.

Assalamualaikum wbt.
Hari ni aku ada terjumpak satu blog.
She speaks naturally to her heart, not mind.
And I wonder what made her.
All her post for politics are soooo baseless.
I am mad. Tapi sabar. 
And yes,
Aku masih bawah umur untuk bersuara.
But trust me, 
for Islam, for my agama, I will not fight,
but I will speak truth.
Dekat sekolah aku pun, ramai dah mula semangat politik.
Some may say, "I hate politics"
But if it's not us to know, and to fight for our agama, who will?
And I felt kinda weird when we learnt agama deeply in school, but still cannot make the right choice. 
WHY? Faktor keturunan? Hmmm, that's their choice. I can't do anything.
Betul la. I have to agree, hati manusia, Allah yang pegang :')
And I have to agree too that there's no PERFECT POLITIC PARTY in the world. 
Tapi, ugh. ok stop. aku takut over the limit.

May I'm blessed and live well to the age of 22.
Tangan aku dah gatal nak menaip pasal politik.
Fight for agama Allah!

Takbir!
Allahuakbar!

p/s : i love green :) and white too.

FarzanaRosley.
fartvxqhlovate

3 comments:

c.i.k.a.m.i.e.a said...

Assalamualaikum, greetings. I'd answered your comment.
Thank You.

유스 aka Y.U.S said...

i'm in that golongan 'i hate politics' lolz~
bukan tamau,tapi takut n sy masih bawah umur lg
takut tersalah pilihan n disogokkan dgn cerita2 palsu..takut nnt terlebih percaya smp buta mata hati menilai tindakan pemimpin yg mana betul atau salah.
cukuplah saya sekadar ambil tahu berita politik tapi utk berdebat parti yg mana betul n mana salah,bersih atau kotor,biru atau hijau,that's not my thing.

Saffrina Ropiee said...

wow. haha. aku sayang bulan jugak.